Ga naar de inhoud
Seksueel wangedrag

Anouk stopt als coach bij The Voice of Holland: 'Corrupte bende'

Anouk

"Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie en waar er bewust voor is gekozen om het stil te houden en om de andere kant op te kijken." Dat zegt coach van The Voice of Holland Anouk, nadat gisteren aantijgingen opdoken van seksueel ongepast gedrag. Anouk stopt daarom als coach van het programma.

"Ik heb besloten dat ik niet meer terug wil komen bij The Voice, het is gewoon een corrupte bende", zegt ze in een filmpje op Instagram.

Seksueel
Lees ook:
Seksueel wangedrag bij The Voice of Holland: dit is wat we tot nu toe weten

"Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie en waar er bewust voor is gekozen om het stil te houden en om de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet. Dan heb je echt een structureel probleem. Ik wil daar geen onderdeel van zijn. Dus bij deze wil ik laten weten dat ik niet meer zal terugkomen bij The Voice of Holland."

Schokkend

Gisteren meldde RTL voorlopig te stoppen met het uitzenden van het programma na berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom de show.

De aantijgingen kwamen aan het licht door het BNNVARA-programma BOOS. RTL noemt de berichten, die niet bekend waren bij de zendergroep, 'zeer ernstig en schokkend'.

Jeroen Rietbergen opgestapt

Jeroen Rietbergen, de bandleider bij The Voice of Holland en man van Linda de Mol, stapte gisteren per direct op. Hij erkent ongepast gedrag. Ook is er aangifte gedaan tegen de coach Ali B.

Al langer gingen er geruchten over ongepast gedrag achter de schermen van The Voice. Eind 2021 werd bekend dat er aangifte was gedaan tegen Marco Borsato, die lange tijd coach was bij The Voice, vanwege grensoverschrijdend gedrag.

T-Mobile
Lees ook:
T-Mobile stopt als sponsor The Voice of Holland