36.308 nieuwe besmettingen

Recordaantal besmettingen, aantal coronapatiënten in ziekenhuis daalt

16 januari 2022 15:57 Aangepast: 16 januari 2022 19:17
Beeld van coronatest ter illustratie. Beeld © ANP / Robin Utrecht

De coronabesmettingen en het gemiddelde stijgen vandaag opnieuw naar recordhoogte. Het RIVM stelde afgelopen etmaal 36.308 nieuwe besmettingen vast. Dat is het hoogste aantal ooit. Het vorige dagrecord is van afgelopen vrijdag. Toen meldde het RIVM ruim 35.000 positieve coronatests. 

In de afgelopen week registreerde het RIVM 226.136 positieve testen, dat zijn gemiddeld 32.305 besmettingen per dag. Ook dat is een record. Het gemiddelde stijgt voor de negentiende dag op rij. Vorige week was het gemiddelde nog 25.358 besmettingen per dag.

De afgelopen dag registreerde het RIVM zeven mensen die aan de gevolgen van hun coronabesmetting zijn overleden. In de afgelopen week zijn 76 sterfgevallen gemeld. Dat het overlijden van deze coronapatiënten nu is gemeld, wil niet zeggen dat deze mensen in de afgelopen dag zijn overleden. Dit wordt soms pas na een tijdje geregistreerd. 

1217 coronapatiënten opgenomen

Ondanks de stijgende besmettingscijfers, daalt het aantal opgenomen coronapatiënten. In totaal liggen momenteel met 1217 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dit zijn twee minder dan gisteren. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen liggen nu 906 coronapatiënten. Dat zijn er 8 meer dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen werden 90 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Op de intensive cares nam de bezetting met 10 af naar 311 coronapatiënten. Daar waren 15 nieuwe opnames.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo zit het met de nieuwe quarantaineregels, maar wat is het verschil met isolatie?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore