Doofpot

Chantal Janzen: 'Werk van zuivere medewerkers The Voice nu verpest'

16 januari 2022 11:45 Aangepast: 16 januari 2022 14:41
Chantal Janzen tijdens het presenteren van The Voice. Beeld © ANP

Chantal Janzen heeft vandaag in haar Instagram Story geen goed woord over voor de partijen en mensen die al jarenlang op de hoogte waren van de aantijgingen van seksueel wangedrag bij The Voice. "Nu die doofpot omgooien en de waarheid op tafel."

"Aan de partijen en aan de mensen die blijkbaar al zo'n tien jaar lang van de misselijkmakende praktijken bij The Voice afwisten, ze verzwegen en in de doofpot stopten, maar nu reageren in de pers met 'we zijn enorm geschrokken': laat deze woorden aub over voor de slachtoffers", begint Janzen haar pleidooi.

RTL maakte gisteren bekend de uitzendingen van The voice of Holland per direct op te schorten. Aanleiding hiervoor zijn aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik die zich rond het programma zouden hebben afgespeeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeroen Rietbergen, bandleider TVOH, weg vanwege seksueel ongepast gedrag

"Ja, ik presenteer dit pas twee jaar en lees net in de pers dat ik er daarom 'nog niet echt iets over kan zeggen': Nee, het blijkt nu wel dat ik inderdaad heel veel niet weet over dit programma."

Geheimgehouden

Volgens Chantal Janzen is de twee jaar dat ze voor het programma werkt wel degelijk lang genoeg 'om te weten dat er ook heel veel mensen, het merendeel, zijn die er WEL zuiver en snoeihard aan meewerken' en hart voor het programma hebben. "Het werk van deze grote groep mensen, leiding, opdrachtgevers, kandidaten en medewerkers, wordt nu verpest door de acties en het geheimhouden van een kleinere groep mensen door de jaren heen."

Janzen noemt het 'schandalig, verdrietig en frustrerend' en wil dat duidelijk wordt hoe het nu echt zit en wat er is gebeurd. "Nu die doofpot omgooien en de waarheid op tafel." In haar ogen is er ook maar één volgorde: "De slachtoffers en hun familie, en dan komt er heel lang niks, en daarna komen ergens pas alle medewerkers en gedupeerden, DIE zijn pas enorm geschrokken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

RTL schort uitzendingen The voice of Holland op na beschuldigingen seksueel grensoverschrijdend gedrag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore