Ga naar de inhoud
Aangifte gedaan

RTL schort uitzendingen The voice of Holland op na beschuldigingen seksueel grensoverschrijdend gedrag

The voice of Holland Beeld © ANP

RTL schort de uitzendingen van The voice of Holland per direct op. Aanleiding zijn aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik die zich rond het programma zouden hebben afgespeeld.

Afgelopen week is één aangifte gedaan in deze zaak, bevestigt het Openbaar Ministerie aan RTL Nieuws.

Onafhankelijk onderzoek

Het BNNVARA-programma BOOS kwam naar buiten met de beschuldigingen, en die zijn zo 'ernstig en schokkend' dat RTL in samenwerking met producent ITV heeft besloten een 'zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek' in te stellen, blijkt uit een verklaring van RTL.

"We nemen dit uitermate serieus", staat in de verklaring. "Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen."

RTL
Lees meer
RTL stopt voorlopig met reality-tv na grensoverschrijdend gedrag in De Villa

Producent: 'Geschokt'

Ook ITV laat weten 'geschokt' te zijn. "Onze hoogste prioriteit is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen die deelneemt aan - of werkt aan - onze shows en er is bij ITV Studios sprake van een zerotolerancebeleid ten aanzien van het soort gedrag waarvan wordt gezegd dat het heeft plaatsgevonden. We hebben onmiddellijk opdracht gegeven voor een extern onderzoek naar de aantijgingen."

BOOS-programmamaker Tim Hofman schrijft op Twitter over de zaak: "We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt, aankomende donderdag zenden we onze aflevering over The Voice Of Holland uit, later vandaag volgt meer info."