Kenden elkaar een jaar

OM: verdachte moord Esmee staat ook terecht voor ontucht

13 januari 2022 15:18 Aangepast: 13 januari 2022 17:37
Esmee werd op oudjaarsdag levenloos gevonden in Leiden. Beeld © Privéfoto/Elza Hoeve

De 32-jarige man die vastzit voor de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk wordt ook verdacht van ontucht met het meisje. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De verdachte uit Leiden en het slachtoffer kenden elkaar ongeveer een jaar. In die periode zou ook de ontucht hebben plaatsgevonden.

Het voorarrest van de man werd vandaag met negentig dagen verlengd. De eerste pro-formazitting in de zaak is over ongeveer drie maanden, meldt het OM. De man wordt verdacht van moord of doodslag en van ontucht.

Gevonden door sporters

Esmee werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie heeft 130 tips binnen na uitzending Opsporing Verzocht over dood Esmee (14)

Na de uitzending van Opsporing Verzocht vorige week dinsdag werd de fiets van Esmee de avond erop gevonden in de Van Riebeeckhof. Dat is niet in de buurt van de Melchior Treublaan of het Vijf Meiplein, waar het meisje mogelijk voor het laatst is gezien.

Onderzoek

Het rechercheteam van de politie dat onderzoek doet zocht gisteren in het water van de Nieuwe Rijn naar bewijsmateriaal. Het is niet duidelijk of er iets is gevonden. 

Afgelopen zaterdag was haar uitvaart. "Een nachtmerrie als je kind wordt vermoord", sprak de uitvaartverzorger daar.

Esmee werd in een witte koets in een rouwstoet vervoerd. De stoet vertrok vanaf het paardenpensioen waar ze vaak kwam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore