Ga naar de inhoud
Nieuwe Rijn

Politie zoekt in water naar bewijsmateriaal over omgebrachte Esmee (14)

Esmee werd op oudjaarsdag levenloos gevonden in Leiden. Beeld © Privéfoto/Elza Hoeve

Het rechercheteam van de politie dat onderzoek doet naar de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk zoekt vandaag in het water van de Nieuwe Rijn naar bewijsmateriaal.

Er wordt onderzoek gedaan ter hoogte van het Evertsenpad in Leiden, meldt de politie. Dat gebeurt met duikers, een politieboot en met specialistische apparatuur. Volgens de politie zijn er nieuwe aanwijzingen die leiden naar de plek waar momenteel wordt gezocht.

Esmee werd donderdagavond 30 december als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. Ze bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. 

Afgelopen zaterdag was haar uitvaart. "Een nachtmerrie als je kind wordt vermoord", sprak de uitvaartverzorger daar.

Uitvaart Esmee (14): 'Nachtmerrie als je kind wordt vermoord'

01:38
Esmee werd in een witte koets in een rouwstoet vervoerd. De stoet vertrok vanaf het paardenpensioen waar ze vaak kwam.

Een 32-jarige man werd eerder aangehouden in de zaak. Hij is volgens het Openbaar Ministerie een bekende van het slachtoffer en hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht.

Na een uitzending van het tv-programma Opsporing vorige week kwamen bij de politie ruim 130 tips binnen over Esmee. Ook werd na de uitzending de fiets van Esmee gevonden in de Van Riebeeckhof. Het onderzoeksteam wil graag weten wie deze fiets daar heeft neergezet en of er mensen zijn die iemand op die fiets hebben zien rijden.

Politie
Lees ook:
Politie heeft 130 tips binnen na uitzending Opsporing Verzocht over dood Esmee (14)