Vastgebonden aan paal

Het gaat 'beter' met de 24 hulpeloos achtergelaten chihuahua's

12 januari 2022 01:05
Medewerkers van de dierenambulance schoten de dieren te hulp. Beeld © Opsporing Verzocht / YouTube

De 24 chihuahua's die dit weekend werden gered maken het naar omstandigheden goed. Met alle hondjes gaat het 'beter', meldt het asiel waar ze zijn opgevangen. Eén hondje heeft extra zorg nodig.

Dat werd gisteravond duidelijk in het programma Opsporing Verzocht. De hondjes werden zondagochtend rond 08.30 uur gevonden in Geldermalsen, waar ze zonder eten en drinken waren vastgebonden aan een paal.

Zoektocht naar dader

De politie besteedde in het televisieprogramma aandacht aan de zaak, omdat onduidelijk is wie de dieren daar 'hulpeloos' bij het industrieterrein heeft achtergelaten. De dader deed dat vermoedelijk tussen zaterdagavond en zondagochtend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

24 chihuahua's gedumpt: asiel platgebeld door mensen die willen helpen

Een aantal van de honden zat zo strak aan de paal vastgemaakt, dat ze zichzelf dreigden op te hangen aan het touw. Een van de hondjes was losgekomen en liep op de weg. De dieren waren slecht verzorgd, sommige hadden kale plekken of klitten in de vacht.

Teefjes met nestje

De honden leven allemaal nog en dankzij de zorg van de dierenambulance en het dierenasiel in Tiel gaat het beter met hen, op één hondje na dat extra zorg krijgt. Toch blijven ze 'vanwege hun toestand' voorlopig nog in het dierenasiel. Zeventien van de dieren zijn teefjes die in het verleden een nestje hebben gehad, een zelfs vermoedelijk pas zes tot acht weken geleden.

De politie richt zich tot mensen die in de afgelopen weken een puppy hebben gekocht. Wie de moederhond herkent, of een vermoeden heeft wie de dieren heeft achtergelaten, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore