Uitspraak 'apert onjuist'

Wilders eist rectificatie Özcan Akyol: 'Wil moslims stemrecht niet ontnemen'

11 januari 2022 18:41
Geert Wilders in de Tweede Kamer Beeld © ANP

De PVV wil 'mensen met een moslimachtergrond het stemrecht ontnemen'. Dat zei columnist Özcan Akyol gisteren in het tv-programma VI Vandaag. Geert Wilders eist via zijn advocaat een rectificatie, omdat Akyol met zijn uitspraken schade zou hebben toegebracht aan de PVV.

Geert-Jan Knoops, de advocaat van Wilders, schrijft in een brief aan Akyol dat de uitspraak van de columnist 'apert onjuist' is. De PVV wil het stemrecht afpakken van mensen met een dubbele nationaliteit en hen ook niet toestaan een politiek ambt te bekleden. "Dit heeft niets van doen met personen 'met een moslimachtergrond'."

Vijf dagen de tijd

Knoops eist namens Wilders dat Akyol zijn uitspraak binnen vijf dagen terugneemt. Zo niet, dan 'zal de PVV rechtsmaatregelen overwegen'.

Akyol lijkt niet erg onder de indruk van de brief. "Geert Wilders – mister freedom of speech – is beledigd omdat ik zei dat hij van moslims het stemrecht wil afpakken. Dat is een feitelijke interpretatie van dit standpunt", schrijft hij op Twitter, verwijzend naar het PVV-standpunt over dubbele nationaliteit. "Marokkaanse moslims kúnnen geen afstand doen van die nationaliteit. Cry baby. Niks geen rectificatie dus."

Buitenspel

De uitspraak van Akyol volgde op een opmerking van Johan Derksen, die in het praatprogramma zei dat hij vindt dat Wilders hele redelijke dingen zegt 'wanneer de scherpe kantjes' eraf zijn. Akyol reageerde met zijn uitspraak over het stemrecht en concludeerde: "Hij zet zichzelf buitenspel."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore