Geen wedstrijden

Jongeren mogen tot iets later buiten sporten: van 17.00 naar 20.00 uur

11 januari 2022 03:28 Aangepast: 11 januari 2022 03:34
Een sportveld in Amsterdam, ter illustratie. Beeld © ANP

Goed nieuws voor jongeren tot 17 jaar oud. Zij mogen vanaf vandaag tot 20.00 uur buiten sporten, tot nu toe kon dat slechts tot 17.00 uur. Volwassenen kunnen voorlopig niet op versoepelingen rekenen, maar volgens de kersverse staatssecretaris van Volksgezondheid Maarten van Ooijen is dat noodzakelijk. "Soms moet het echt even. En dat geldt ook voor het sporten."

Het gaat alleen maar om trainingen die vanaf vandaag tot 20.00 uur zijn toegestaan. Wedstrijden blijven nog verboden. Hoewel het goed nieuws is voor jongeren, zullen veel competities voorlopig nog stilliggen.

Dat komt ook omdat iedereen boven de 18 jaar voorlopig nog niet voluit kan trainen. De meeste bonden willen dat spelers zich ten minste twee weken kunnen voorbereiden voordat ze het seizoen hervatten.

Niet binnen sporten

Sportkoepel NOC*NSF had er eerder op aangedrongen de mogelijkheden om buiten te sporten voor iedereen te verruimen. Die wens komt met de versoepelingen vandaag slechts deels in vervulling. Binnensportlocaties zijn al enige tijd helemaal gesloten. Wel mogen er zwemlessen worden gegeven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie weken niet sporten: wat doet dat met je?

Staatssecretaris van Volksgezondheid Maarten van Ooijen zei gisteren dat hij liever had gezien dat sportclubs open hadden kunnen blijven, maar heeft er ook begrip voor dat het coronavirus dat soms onmogelijk maakt.

'Ah, shit'

"We weten dat als je gezonder leeft en fitter bent eigenlijk de hele samenleving, maar jij ook zelf ervan profiteert", vertelde de staatssecretaris. "We hebben allemaal te maken met coronamaatregelen en soms treffen die je inderdaad midden in het hart, en denk je: ah, shit."

Topsportcompetities zoals de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie in het betaalde voetbal mogen wel doorgaan, maar dan zonder publiek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sportschool in ziekenhuis is open: 'Maar waarom dan niet voor iedereen?'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore