Ga naar de inhoud
'Verdachte bekende van slachtoffer'

Politie heeft 130 tips binnen na uitzending Opsporing Verzocht over dood Esmee (14)

Esmee werd op oudjaarsdag levenloos gevonden in Leiden. Beeld © Privéfoto/Elza Hoeve

De politie heeft ongeveer 130 tips gekregen over de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk, die op oudejaarsdag dood werd gevonden in Leiden. Deze tips volgden op een uitzending vorige week van het tv-programma Opsporing Verzocht.

Een politiewoordvoerder laat weten dat de zaak morgen opnieuw aan bod komt in Opsporing Verzocht en in Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West.

Man aangehouden

Esmee werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. Een 32-jarige man is aangehouden. Hij is volgens het Openbaar Ministerie een bekende van het slachtoffer en wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht.

Esmee
Lees ook:
Esmee (14) uit Hazerswoude kwam door misdrijf om het leven: 'Uit ons leven weggerukt'

Na de uitzending van Opsporing Verzocht vorige week dinsdag werd de fiets van Esmee de avond erop gevonden in de Van Riebeeckhof. Dat is niet in de buurt van de Melchior Treublaan of het Vijf Meiplein, waar het meisje mogelijk voor het laatst is gezien.

Vragen over fiets

In de uitzending van Opsporing Verzocht morgen stelt de politie een aantal vragen over de fiets. De politie wil onder meer weten wie de fiets in de Van Riebeeckhof heeft neergezet en of er iemand op de fiets gezien is. Ook wordt gevraagd of mensen weten hoe lang de fiets al in de Van Riebeeckhof stond.

Er werd met verslagenheid gereageerd op de dood van het meisje, zoals te zien is in deze video:

Verslagenheid na dood Esmee (14): 'Waar gaat het heen met de wereld?'

01:15