Geen toestemming

Zorgpersoneel werkt zich in het zweet in Beverwijkse sportschool

10 januari 2022 11:51 Aangepast: 10 januari 2022 11:52
Archieffoto Beeld © iStock

Hoewel sportscholen al sinds 19 december hun deuren gesloten moeten houden, hebben zich bij Cardio Fitness Beverwijk vanochtend zo'n 25 zorgmedewerkers in het zweet gewerkt. 

De sportschool kondigde afgelopen weekend aan de deuren te openen voor medewerkers in de zorg. Eigenaresse Debbie Keskin vindt het tot nu toe geslaagd. "Iedereen is hartstikke positief en dankbaar. Ze vinden het fijn dat ze even een uitlaatklep hebben." 

Geen toestemming

Tussen 09.00 en 12.00 uur en tussen 18.00 en 21.00 uur zijn de deuren open voor deze groep. Het fitnesscentrum kwam op het idee na berichten dat de interne fitnessruimte van het Erasmus MC in Rotterdam gedurende de lockdown open is voor zorgpersoneel.

Keskin heeft nog geen toestemming van de gemeente. "Het idee is zaterdag ontstaan, dus we hebben vanochtend een mail gestuurd aan de gemeente", vertelt Keskin. Ze heeft nog geen controle gehad. "We gaan ervan uit dat dit initiatief positief wordt ontvangen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Sportscholen dicht in belangrijkste maand van het jaar: 'Geen nieuwe leden'

De eigenaresse benadrukt dat de sportschool nog dicht is voor leden. "Maar we willen iets nuttigs doen voor zorgpersoneel." Bij binnenkomst moeten mensen kunnen aantonen dat ze daadwerkelijk in de zorg werken.

Sporten prioriteit

Keskin heeft ook een boodschap voor Ernst Kuipers, die vandaag wordt beëdigd als de nieuwe minister van Volksgezondheid. "We hopen dat hij van sporten een prioriteit maakt en ervoor zorgt dat het essentieel wordt. Want als het goed is voor het zorgpersoneel, is het goed voor iedereen."

Gisteren kondigde ook sportschool PerformFit in Duivendrecht aan open te gaan voor zorgmedewerkers. Eigenaar Sander Jansen spreekt van een 'mooi initiatief'. "Dan kunnen we meewerken om mensen weer gezond en weerbaar te maken tegen Covid-19."

Bekijk ook - Cadeautje voor je brein: zo beweeg je je uit de coronadip

Door de lockdown is het moeilijker om te sporten en heb je misschien ook minder zin om dat te doen. Maar bewegen kan je juist uit een dip halen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore