Blijft verdachte

Voetballer Rai Vloet bestuurde auto tijdens dodelijk ongeluk met kind (4)

10 januari 2022 17:33 Aangepast: 10 januari 2022 17:51

Heracles-voetballer Rai Vloet was de bestuurder van de auto die een ongeluk veroorzaakte op de A4 waarbij een 4-jarig kind om het leven kwam. Dat bevestigt de politie aan RTL Nieuws na berichtgeving van Omroep West. Vloet maakte sinds het ongeluk geen deel uit van de selectie van de eredivisieclub, maar sloot vandaag voor het eerst weer aan.

"Naar omstandigheden gaat het redelijk. Er gaat natuurlijk geen dag voorbij, dat ik niet denk aan het ongeluk of de tragische gevolgen ervan. Ik zou heel graag willen dat ik de tijd kon terugdraaien. Dat gaat helaas niet."

'Voor familie allerergste'

"Voor de familie is het het allerergste. Ik leef elke dag enorm met hen mee", zegt Vloet in een video op de website van de voetbalclub.

De 26-jarige Vloet zat samen met een 27-jarige man uit Veldhoven op 14 november in de auto die achter op een andere auto botste met daarin een man, vrouw en twee kinderen. Een van de kinderen raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Heracles-voetballer Rai Vloet opgepakt na dodelijk ongeluk op A4

Blijft verdachte 

Vloet werd aangehouden en na een dag vrijgelaten, maar is wel verdachte in de zaak. Technisch directeur Tim Gilissen besloot samen met Vloet dat hij weer kon aansluiten bij de spelersgroep. "We vinden dat we het recht zijn beloop moeten laten, we kunnen en willen niet op de stoel van de rechter gaan zitten. We willen Rai als goed werkgever de kans geven zijn werk weer te hervatten, maar het blijft een vreselijke situatie met heel veel verdriet, vooral voor de getroffen familie."

De Brabander verbleef de afgelopen periode bij zijn familie. Hij keert nu terug op het veld in Almelo.

Gewond bij ongeluk

Heracles staat halverwege het seizoen op de dertiende plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer Frank Wormuth hervat de competitie zaterdag tegen NEC. Vloet kan weer wedstrijden gaan spelen zodra hij daarvoor fit genoeg is.

De middenvelder moest als gevolg van de verwondingen die hij opliep bij het ongeluk een operatie ondergaan. Hij werkte de afgelopen weken met een personal trainer aan zijn herstel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore