Ga naar de inhoud
'Vragen om problemen'

Sigrid Kaag doet aangifte tegen Willem Engel na publiek maken thuisadres

D66-leider Sigrid Kaag doet aangifte tegen corona-activist Willem Engel. Die deelde eerder op de dag de adresgegevens van Kaag op Twitter.

Inmiddels is de tweet door Twitter verwijderd, nadat direct tientallen mensen woedend reageerden en het bericht rapporteerden.

Brandende fakkel

Afgelopen woensdag werd nog een man opgepakt, omdat hij met een brandende fakkel voor het huis van Kaag stond en complotleuzen riep. Kaag was op dat moment thuis en liet weten het bezoek als 'bedreigend en angstaanjagend' te hebben ervaren.

Fakkel-incident
Lees ook:
Fakkel-incident zorgt voor woede, toch komen daders er meestal mee weg

Volgens Engel is zijn tweet helemaal niet intimiderend bedoeld. "Op geen enkele manier is dit een oproep of aanzet tot intimidatie of geweld of bedreiging, wij zijn de nette mensen" reageerde Engel onder zijn verwijderde tweet. "Het gaat hier om transparantie van iemand die minister van Financiën wordt."

Daar denkt D66 heel anders over. "In deze tijd is dat vragen om problemen" zegt een woordvoerder van de partij. 

Gevraagd naar een reactie zegt Engel tegen het ANP dat hij het voornemen van Kaag om aangifte tegen hem te doen 'heel onverstandig vindt', omdat er volgens hem geen sprake is van een strafbaar feit. 

Kaag
Lees ook:
Kaag over gebeurtenissen bij haar huis: 'Bedreigend en angstaanjagend'