Ga naar de inhoud
Zes keer te veel gedronken

Vier kinderen in ziekenhuis door dronken bestuurder Ossendrecht

Beeld © SQ Vision

Een 42-jarige dronken bestuurder heeft gisterenmiddag meerdere aanrijdingen veroorzaakt in Ossendrecht. De politie meldt dat er door de ongelukken drie minderjarige meisjes en een baby naar het ziekenhuis moesten. Uit een blaastest bleek dat de automobilist ruim zes keer zoveel had gedronken als is toegestaan.

Het is niet bekend hoe de slachtoffers eraan toe zijn, maar volgens de politie is 'niemand levensgevaarlijk gewond'. 

De aanrijdingen gebeurden gisteren rond 17.00. De beschonken raakte eerst een tegenligger op de Putseweg in Ossendrecht, waarbij de autospiegel van die tegenligger afbrak.

Auto op zijn kant

De auto reed daarna slingerend en met hoge snelheid door. Even verderop, in de buurt van de Pannenhoef, botste de verdachte op een stilstaande auto voor hem. In die auto raakten drie minderjarige meisjes gewond.

Door de klap kwam de auto bovendien op de andere rijstrook terecht. Daardoor is een andere auto, die moest uitwijken, op zijn zijkant terechtgekomen. In die auto zat een baby, die voor controle naar het ziekenhuis is gebracht. Ook de drie meisjes moesten in het ziekenhuis behandeld worden

De 42-jarige bestuurder, zonder woon- en verblijfplaats, wilde na het ongeluk alsnog wegrijden, maar de politie hield hem aan. Uit een blaastest bleek dat hij ruim zes keer zoveel had gedronken als is toegestaan. Ook had hij geen geldig rijbewijs bij zich. De verdachte zit vast voor onderzoek.

Dode
Lees ook:
Dode en glijpartijen: gladheid zorgt voor problemen op de weg

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS