Ga naar de inhoud
'Ook motorscooters betrokken'

John van den Heuvel over achtervolger A2: 'Had bivakmuts en cryptotelefoon in auto'

John van den Heuvel Beeld © ANP

Het lijkt er op dat misdaadjournalist John van den Heuvel donderdag al een tijdje werd achtervolgd door motorscooters en mogelijk ook een tweede snelle auto. In de auto van de verdachte die die dag werd gearresteerd, zijn onder meer een bivakmuts en een cryptotelefoon gevonden.

Dat zei Van den Heuvel vanavond in het tv-programma RTL Boulevard. Donderdag werd op de A2 tussen Maarssen en Breukelen een 36-jarige man in een auto aangehouden, vanwege een dreigende situatie rond de misdaadverslaggever. 

Zelf merkte hij daar weinig van, vertelde Van den Heuvel (zie video hieronder). Zijn beveiligers des te meer.

John van den Heuvel geeft nieuwe details na incident: 'Hij had een bivakmuts'

07:55

Strafblad en getuige in zaak Taghi

De verdachte leek de gepantserde auto's van het beveiligde transport van Van den Heuvel op een opvallende manier te volgen. Wat nou precies de bedoeling was van de man, die ter plekke op de snelweg werd gearresteerd, is de recherche nog aan het uitzoeken.

De man uit Utrecht heeft volgens Het Parool een strafblad, maar niet voor zware zaken. Ook is hij zijlings betrokken bij de grote liquidatiezaak Marengo tegen Ridouan Taghi en zijn medeverdachten. Hij is als getuige verhoord.

Zijn advocaat zei zaterdag in een statement dat de man te hard reed en van zijn werk kwam. "En misschien zat hij te dicht op auto's waarvan hij niet wist dat dit John van den Heuvel en de omringende beveiliging betrof."

Advocaat:
Lees ook:
Advocaat: 'Verdachte wist niet dat hij dicht op auto's John van den Heuvel reed'

De onderzoeksrechter besloot vrijdag dat de verdachte in elk geval drie dagen in de cel moet blijven. Hij wordt verdacht van een ernstig misdrijf. 

Gisteren bedankte Van den Heuvel zijn beveiligers van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) op Instagram voor het professioneel en adequaat reageren. "Hun scherpte en alertheid waardeer ik zeer. Dankzij deze politiemensen ben ik gelukkig in staat mijn werk te blijven doen. Hopelijk maakt verder politieonderzoek meer duidelijk over de achtergronden van dit voorval."