Blikschade

Dode en glijpartijen: gladheid zorgt voor problemen op de weg

08 januari 2022 11:33
Een 24-jarige man kwam in Midwolda om het leven. Beeld © Persbureau Meter

De gladheid van vannacht en vanochtend heeft op meerdere plaatsen in het land voor problemen gezorgd. In het Groningse Midwolda kwam één persoon om het leven.

Het dodelijke ongeval gebeurde langs het water tussen de plaatsen Nieuw Scheemda en Midwolda. Een 24-jarige man kwam om het leven toen zijn auto op de kop in het water terechtkwam.

De KNMI had code geel afgegeven vanwege de gladheid. Die waarschuwing is inmiddels ingetrokken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KNMI waarschuwt: het kan lokaal glad zijn

De politie in Groningen kreeg rond 5.20 uur een melding van het ongeluk. In eerste instantie leek het erop dat de man slechts gewond was geraakt, later meldde de politie dat hulp 'niet meer mocht baten en de man aan zijn verwondingen is overleden'.

Verder blikschade

Op andere plaatsen zorgde de gladheid voor blikschade. In het Groningse Scharmer kwam een auto tegen de vangrail terecht. Door het ongeluk werd de rechterrijstrook van de A7 afgesloten. Er kwamen flink wat hulpdiensten op het ongeluk af, volgens Noordernieuws: de politie, Rijkswaterstaat en twee ambulances.

RTV Drenthe meldt dat op de N918 bij Veenhuizen ook een auto te water raakte. Deze bestuurder kon er op eigen kracht uit komen. In Overijssel gebeurden meerdere ongelukken door de gladheid. In IJsselmuiden kwam een auto in de sloot terecht, bij Kampen botste een auto tegen een brug en in Almelo en Enschede moesten hulpdiensten uitgegleden fietsers helpen.

In de slip

In de buurt van Bant, in de Noordoostpolder, gebeurden gisteravond twee ongelukken door de gladheid. Omroep Flevoland meldt dat daarbij niemand gewond is geraakt. Eén van de automobilisten raakte op de A6 in de slip.

Op de A2 bij Enspijk, in Gelderland, raakte een automobilist de macht over het stuur kwijt. De auto belandde in de berm en raakte total loss.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore