Ga naar de inhoud
Snelweg afgezet

Verdachte rond 'situatie Van den Heuvel' op A2 is 36-jarige man uit Utrecht

Politieonderzoek op de A2 Beeld © ANP

De man die gisteren is aangehouden tijdens een politieactie op de A2 naar aanleiding van een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel, zit nog vast. Het is een 36-jarige man uit Utrecht.

Het onderzoek van de politie naar het incident loopt nog.

Zwaar beveiligd

De man werd gistermiddag gearresteerd, waarna de snelweg tussen Maarssen en Breukelen in beide richtingen werd afgesloten. Van den Heuvel liet 's middags weten dat de politieactie te maken had met zijn veiligheid. De misdaadverslaggever wordt al langere tijd zwaar beveiligd.

Van den Heuvel zou vanwege een veiligheidsprotocol naar de dichtstbijzijnde politielocatie zijn gereden. Het gebouw van de Landelijke Eenheid van de politie werd gistermiddag tijdelijk extra beveiligd.

Arrestatie
Lees meer
Arrestatie op A2 na dreigende situatie rond John van den Heuvel

Op zoek naar achtergronden

"Wat een rustige werkdag leek te worden, eindigde vandaag abrupt in een onoverzichtelijke, mogelijk verdachte situatie", zei Van den Heuvel na het incident. Hij bedankt op Instagram zijn beveiligers van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) voor het professioneel en adequaat reageren.

"Hun scherpte en alertheid waardeer ik zeer. Dankzij deze politiemensen ben ik gelukkig in staat mijn werk te blijven doen. Hopelijk maakt verder politieonderzoek meer duidelijk over de achtergronden van dit voorval."

John
Lees meer
John van den Heuvel bedankt politie en beveiliging voor alertheid