Ga naar de inhoud
Nog veel vragen

Fiets van omgebrachte Esmee (14) is gevonden: 'Wie heeft hem daar neergezet?'

De politie onderzoekt de fiets, en de buurt rondom de vindplek. Beeld © ANP

De fiets van de 14-jarige Esmee, het meisje dat door een misdrijf om het leven kwam, is gevonden in Leiden. Dat liet de politie gisteravond weten via Twitter. "Heeft iemand gezien wie de fiets daar heeft neergezet?"

"Dankzij de vele tips is vanavond op straat in de Van Riebeeckhof in Leiden de fiets van Esmee aangetroffen", zo viel er in de tweet te lezen.

Met de tweet verwijst de politie naar de uitzending van gisteravond van Opsporing Verzocht, waarin de dood van Esmee uit Hazerswoude aan bod kwam. Er kwamen honderden tips binnen. De politie doet nu onderzoek in de buurt waar de fiets is gevonden. Ook vraagt de politie of iemand heeft gezien wie de fiets daar heeft neergezet. 

De vindplek van de fiets is ruim 3 kilometer van de Melchior Treublaan af, waar op 31 december het lichaam van het meisje door een passant werd gevonden. 

Zwart slot, rieten mand

De politie was al langer op zoek naar de fiets, en deed eerder een oproep of mensen de fiets van Esmee hadden gezien. Het ging om een zwarte elektrische fiets met voorop een bruine rieten mand. Het framenummer werd vrijgegeven, en ook werd beschreven dat de fiets een zwart kettingslot had en een sticker op zat geplakt. 

Als vermist opgegeven

Esmee was donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend meldde een groepje sporters dat ze in een speelparkje in Leiden een lichaam hadden gevonden. Het bleek om het vermiste meisje te gaan.

Het onderzoek leidde naar de aanhouding van een 32-jarige man. Volgens de politie kenden hij en het slachtoffer elkaar. De politie onderzoekt wat de rol van de verdachte is geweest en is nog steeds dringend op zoek naar getuigen.

Er wordt met verslagenheid gereageerd op haar dood, zoals te zien is in deze video:

Verslagenheid na dood Esmee (14): 'Waar gaat het heen met de wereld?'

01:15
"Waar gaat het heen met de wereld?"