Alle D66'ers bekend

Van Huffelen (D66) beoogd staatssecretaris Digitalisering

02 januari 2022 12:36 Aangepast: 02 januari 2022 14:25
Alexandra van Huffelen, de nieuwe staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering Beeld © ANP

Alexandra van Huffelen is de beoogde staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering. De D66'er heeft zich de afgelopen twee jaar als staatssecretaris van Financiën beziggehouden met de afhandeling van de toeslagenaffaire en de financiële compensatie voor gedupeerde ouders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de beoogde bewindslieden van het kabinet-Rutte IV

Gunay Uslu (D66) is de kandidaat-staatssecretaris voor Cultuur en Media. Uslu is cultuurhistorica en onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam. 

Eerder werden al veel andere namen bekend. D66'er Rob Jetten wordt minister voor Klimaat en Energie, meldden Haagse bronnen aan RTL Nieuws.

Topwetenschapper Dijkgraaf wordt minister Onderwijs

Sigrid Kaag (D66) is de beoogde minister van Financiën. Ook een andere D66-bewindsvrouw gaat door in het volgende kabinet. Kajsa Ollongren is de beoogde minister van Defensie.

Robbert Dijkgraaf -wetenschapper en bij het grote publiek bekend van zijn colleges bij DWDD- wordt namens D66 minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. 

Kuipers naar Volksgezondheid

Ernst Kuipers (62) is de beoogde minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarmee wordt Kuipers het nieuwe gezicht van het coronabeleid. Dat bevestigden bronnen eerder deze week aan de Haagse redactie van het RTL Nieuws.

Ook een andere D66-bewindsvrouw gaat door in het volgende kabinet. Kajsa Ollongren is de beoogde minister van Defensie. Minister voor Rechtsbescherming wordt Franc Weerwind. Beoogd staatssecretaris Mijnbouw is D66'er Hans Vijlbrief.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore