Ga naar de inhoud
Geboren om 00.04 uur

De klok sloeg 12 en daar was Emily: de eerste baby van 2022

Emily werd vannacht om 4 minuten over 12 geboren. Beeld © Privéfoto

Terwijl de klok middernacht sloeg en door heel Nederland de champagne werd ontkurkt, beviel Leonie uit Appingedam van een kerngezonde dochter. Het nieuwe jaar was slechts 4 minuten oud toen Emily werd geboren. "Ik vind dit heel bijzonder."

Ze had het niet verwacht, vertelt Leonie Nasser-Swint als we haar bellen. Ze was namelijk al op 23 december uitgerekend. "Ik rekende op een kerstbaby, maar ze liet even op zich wachten. Nu heb ik een nieuwjaarsbaby gekregen", glundert de kersverse moeder. 

Geboren om 00.04 uur

Leonie beviel in het UMC Groningen en had het er al met haar verloskundigen over gehad. "Ze hoopten al dat onze baby een nieuwjaarsbaby zou worden. Nou, dat is gelukt." Emily is de eerste baby van het jaar in Groningen en hoogstwaarschijnlijk heel Nederland.

Want terwijl iedereen toostte op het nieuwe jaar, werd om 00.04 uur Emily Julia Marzia Nasser geboren.

Babyboom
Lees ook:
Babyboom in Harlingen: 'Er zijn nog acht vrouwen rond Kerstmis uitgerekend'

Op dat moment had Leonie nog niet door dat 2022 al was begonnen. Het is haar eerste kindje, maar dat haar dochter ook de eerste baby van 2022 zou zijn, had ze niet verwacht. "Ik vind dit heel bijzonder."

Blij en trots

Moeder en dochter zijn inmiddels thuis. Ze krijgen veel reacties van haar familie en vrienden. "We zijn erg blij en trots op onze dochter."