Ga naar de inhoud
Vuurwerk op dak sporthal

Brandweer druk met diverse branden aan vooravond van de jaarwisseling

In Veen gingen auto's in vlammen op.

Aan de vooravond van de jaarwisseling zijn gisteravond op diverse plaatsen branden ontstaan, zoals in een sporthal in Reeuwijk. Vermoed wordt dat vuurwerk op het dak van de sportzaal de brand heeft veroorzaakt Ook in Veen gingen weer auto's in vlammen op.

Die brand in de Reeuwijkse sporthal leek in eerste instantie ernstig. Daarom rukte de brandweer massaal uit, maar het vuur was volgens de veiligheidsregio snel onder controle. Omstanders zouden hebben verklaard dat er een groepje jongens wegrende nadat er vuurwerk op het dak zou zijn gegooid.

De politie moet nog onderzoek doen naar de oorzaak van de fik. 

Brand in appartement Delft 

Eerder op de avond brak rond 19.30 uur In Delft brand uit in een appartement in een flatgebouw aan de Herman Gorterhof. Het vuur werd door de bewoner zelf ontdekt in de meterkast, meldt de brandweer Haaglanden. De brand op de zevende verdieping van het flatgebouw is inmiddels uit.

De twee naastgelegen woningen en de ondergelegen woning moesten worden ontruimd en gecontroleerd, maar de bewoners kunnen terugkeren naar hun woningen. De getroffen woning is voorlopig onbewoonbaar.

In het Gelderse Harskamp woedde brand in een leegstaande woning aan de Laarweg. Ook daar is de oorzaak van de brand nog niet bekend.

Portiekflat

In Almelo moest de brandweer Twente met meerdere blusvoertuigen het vuur in een berging in een portiekflat aan de Gerard Doustraat doven. Er werd opgeschaald naar grote brand, maar het vuur was snel uit. Enkele bewoners werden om veiligheidsredenen van hun balkon gehaald, meldde Tubantia. Er raakten geen mensen gewond. 

Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk.

Autowrakken in de fik

Volgens Omroep Brabant zijn gisteravond omstreeks 21.30 uur opnieuw twee autowrakken in brand gestoken in Veen, waar rond de jaarwisseling regelmatig auto's in brand worden gestoken. Dat gebeurde op woensdagavond ook al. 

'Eén
Lees ook:
'Eén op tien van plan vuurwerk af te steken bij jaarwisseling'

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.