Coronavaccinatie

Kabinet houdt rekening met drie extra boosterrondes

29 december 2021 19:52 Aangepast: 30 december 2021 14:25
Hugo de Jonge Beeld © ANP

Het kabinet houdt er rekening mee dat er na de huidige boostercampagne nog drie extra rondes voor coronavaccins nodig zijn. Eén in het voorjaar van 2022, één in het najaar en één in 2023. Demissionair gezondheidsminister Hugo de Jonge inventariseert samen met het RIVM hoeveel vaccins er nodig zijn.

Het is volgens De Jonge dat 'niet eenvoudig' om de inventarisatie te maken, 'aangezien we hierbij met een groot aantal, deels nog onbekende, variabelen rekening moeten houden. Het kabinet kiest daarom zoveel mogelijk voor zekerheid'. Dat schrijft hij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ouderen alsnog later aan de beurt voor booster: 'Ik ben eerder dan mijn vader'

Nederland slaat bijna 6 miljoen extra coronavaccins in voor die mogelijke extra boosterrondes. Die vaccins zouden net als 12 miljoen eerder bestelde vaccins van Pfizer/BioNTech mogelijk al zijn aangepast aan de omikronvariant.

De Jonge schrijft dat er 'voldoende vaccins voor de huidige boostercampagne' zijn en dat de extra vaccins zorgen voor een 'ruime basis voor mogelijke extra boosterrondes in het tweede kwartaal en het najaar van 2022 en in 2023'. Het kabinet mikt daarmee op een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad, aldus de minister.

Bekijk ook: Booster helpt, maar krijg je daarmee ook corona de wereld uit?

De boosterprik, alle Nederlanders die er een willen, kunnen er de komende tijd een krijgen. Maar terwijl wij hier beginnen aan onze derde prik, zitten veel arme landen nog zonder een eerste vaccinatie. Is dit wel de uitweg uit de pandemie?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore