'Twijfelen is normaal'

Diederik Gommers twijfelde even over eigen boosterprik

29 december 2021 11:03
Diederik Gommers toen hij zijn tweede coronavaccinatie kreeg. Beeld © ANP

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), heeft getwijfeld of hij wel een boosterprik zou nemen. "Dat is meer dan normaal. Ik wilde gewoon even voor mezelf nadenken."

Dat vertelt hij in antwoorden op vragen van lezers via reactieplatform NUjij van nieuwssite NU.nl. "Het grappige is: ik heb zelf ook getwijfeld over het halen van m'n boosterprik. Ik dacht: ik ben gezond, heb me al twee keer laten vaccineren en ik hou me aan de regels. Waarom dan toch weer een vaccin? Waar houdt het op?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ouderen alsnog later aan de beurt voor booster: 'Ik ben eerder dan mijn vader'

Uit een antistoffentest bleek dat hij niet genoeg antistoffen had. "Daar schrok ik wel even van. Ik dacht: wat als ik op de ic zou komen te liggen? Daarnaast: hoe vervelend is die prik nou echt? Toen ik de uitnodiging kreeg, heb ik meteen een prik gehaald."

'Twijfelen is normaal'

Volgens Gommers twijfelt iedereen over het halen van de boosterprik. "Dat is meer dan normaal. Ik wilde gewoon even voor mezelf nadenken. Ik vroeg me af: wat zijn we nou aan het doen? Maar ik vertrouw het vaccin volledig, daar had het niets mee te maken."

Naast de boosterprik ging Gommers in op het beleid voor jongeren. Hij vindt dat er andere regels moeten komen voor jongeren. "Ik weet nog niet hoe dit precies zou werken, maar zoals het nu gaat, duurt het te lang en is er te weinig perspectief."

Bekijk ook: booster helpt, maar krijg je daarmee ook corona de wereld uit?

De boosterprik, alle Nederlanders die er een willen, kunnen er de komende tijd een krijgen. Maar terwijl wij hier beginnen aan onze derde prik, zitten veel arme landen nog zonder een eerste vaccinatie. Is dit wel de uitweg uit de pandemie?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore