'Pandemie groter dan Van Gerwen'

Michael van Gerwen baalt na exit WK darts: 'Dan zakt de wereld even in elkaar'

28 december 2021 20:18 Aangepast: 28 december 2021 20:26
Beeld © PA Images / Alamy - Sport

Dat Michael van Gerwen de rest van het WK darts mist door een positieve coronatest is de grootste domper in zijn carrière. Dat zei hij zojuist tegen RTL 7. "Vanmiddag kreeg ik de uitslag en die was positief. Dan zakt de wereld even in elkaar. Zo simpel is het."

Van Gerwen zit nu in isolatie en belde vanuit zijn hotelkamer met RTL 7, dat het toernooi uitzendt. Het gaat relatief goed met hem, vertelde hij. 

Na de positieve coronatest van zijn collega Vincent van der Voort had Van Gerwen gisteren twee zelftesten gedaan. "Eentje gaf heel licht aan dat ik positief was. De andere zei negatief. Gisteravond heb ik nog een PCR-test gedaan en vanmiddag kreeg ik de uitslag. Die was positief, dus dan weet je het wel: het is klaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen test positief op corona en moet WK darts verlaten

Misschien niet streng genoeg gecontroleerd

De drievoudig wereldkampioen had er totaal geen rekening mee gehouden dat hij positief zou testen. "We hebben er zoveel aan gedaan, we staan echt versteld. We hebben er alles aan gedaan om dit te voorkomen. Normaal ga ik nog weleens uit eten in Londen, dat hebben we nu niet gedaan. Zelfs het ontbijt hebben we naar de hotelkamer laten komen om de drukte te vermijden. Ik ben de afgelopen weken nergens geweest, allemaal om te zorgen dat ik het niet zou oplopen."

Hij kan zichzelf naar eigen zeggen niets kwalijk nemen. "Als je kijkt hoeveel positieve gevallen er zijn in de organisatie zelf, ook scheidsrechters en spelers, dan is er misschien niet streng genoeg gecontroleerd. Zij handelen naar de regels van de Britse overheid, maar in mijn ogen hadden ze wel bij binnenkomst iedereen moeten testen, van beveiligers tot spelers. Dat is achteraf makkelijk lullen, maar had voor mij wel beter geweest", zegt de darter. "Maar goed, de organisatie baalt er ook vreselijk van. Niemand zit erop te wachten, er zijn alleen maar verliezers."

Grootste domper uit carrière

"Een pandemie en corona is groter dan een wedstrijdje Michael van Gerwen. Ik heb te dealen met deze situatie maar het is wel enorm zuur. De grootste domper uit mijn carrière. Dit moet ik wel een plekje geven."

Van Gerwen had op sportief gebied veel tegenslag in 2021. Het WK was voor hem hét moment om het jaar toch goed af te kunnen sluiten, geeft hij aan. "Daar heb ik geen woorden voor."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore