Drievoudig wereldkampioen

Michael van Gerwen test positief op corona en moet WK darts verlaten

28 december 2021 17:59 Aangepast: 28 december 2021 21:08
Beeld © PA Images / Alamy - Sport

Een gigantische domper voor Michael van Gerwen. De drievoudig wereldkampioen is positief getest op het coronavirus en kan vanavond niet in actie komen op het WK Darts. Gisteren werd zijn collega Vincent van der Voort al positief getest.

Miniatuurvoorbeeld
Reactie positief geteste Van Gerwen

Michael van Gerwen baalt na exit WK darts: 'Dan zakt de wereld even in elkaar'

Van Gerwen en Vincent van der Voort zijn goede vrienden. De twee trainden afgelopen week nog samen samen in Londen. Na zijn positieve coronatest zei Van der Voort al tegen RTL7: "Of ik me nu zorgen maak over Michael? Natuurlijk. Vanaf het moment dat ik positief testte, heb ik tegen hem gezegd dat hij totaal niet meer bij mij in de buurt mag komen. Tot nu toe was de uitslag steeds negatief bij zijn testen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, is gebleken."

Samen met darter Dirk van Duijvenbode vierden Van Gerwen en Van der Voort kerstavond. Een foto daarvan stond ook op sociale media. Dirk van Duijvenbode won in de achtste finale van de Engelsman Ross Smith. Voorafgaand aan zijn wedstrijd testte hij negatief op het coronavirus.

Nu Michael van Gerwen zich noodgedwongen moet terugtrekken uit het toernooi, is zijn tegenstander Chris Dobey automatisch geplaatst voor de achtste finales.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore