Nederland

Ook collega-coureurs kiezen Verstappen tot beste Formule 1-rijder

28 december 2021 14:24 Aangepast: 28 december 2021 14:55

In navolging van de teambazen hebben ook de collega-coureurs Max Verstappen gekozen tot beste Formule 1-rijder van het afgelopen jaar. De eerste Nederlandse wereldkampioen in de koningsklasse kreeg de meeste stemmen in de verkiezing die door de Formule 1 zelf was georganiseerd. Lewis Hamilton eindigde als tweede en Lando Norris werd derde.

Verstappen veroverde de titel met de winst in de spectaculaire slotrace in Abu Dhabi, waar hij zevenvoudig wereldkampioen Hamilton in de laatste ronde inhaalde. De 24-jarige Limburger werd vorige week gekozen tot Sportman van het Jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Max Verstappen voor tweede keer sportman van het jaar

Niet alle rijders deden mee aan de verkiezing. Veertien van de twintig coureurs leverden een lijstje in. Verstappen en Hamilton behoorden tot de coureurs die afzagen van deelname.

De Spanjaard Carlos Sainz nam de vierde plaats in, voor Charles Leclerc en Fernando Alonso. Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, zat niet bij de beste tien. Dat was bij de verkiezing onder de tien teambazen ook al het geval.

Bekijk ook: zo begon de carrière van Max Verstappen

Een dag na de overwinning van Max Verstappen vertelt zijn collega-autocoureur Jeroen Bleekemolen over de start van de carrière van de kersverse wereldkampioen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore