Ga naar de inhoud
Mooie kerstboodschap

Fraudeur krijgt spijt en stort 5000 euro terug aan slachtoffer

Een 68-jarige vrouw uit Arnhem heeft wel een heel bijzonder 'kerstcadeau' gekregen. De man die haar had opgelicht via WhatsApp besloot het bedrag van 5000 euro terug te storten.

De fraudeur had onlangs op slinkse wijze het geldbedrag weggesluisd bij de Arnhemse. De vrouw was via WhatsApp benaderd door haar 'dochter'. In werkelijkheid ging dit om een fraudeur, maar de vrouw geloofde het verhaal en maakte het geld over. De politie Hardenberg deelt het verhaal via Facebook

Meerdere mensen opgelicht

De verdachte bleek meerdere mensen te hebben opgelicht en kon worden opgespoord. Hij bleek al een redelijke spaarpot te hebben opgebouwd, schrijft de politie. Tijdens het verhoor gaf de verdachte aan dat hij spijt had. Hij wilde het schadebedrag terugstorten.

 De 5.000 euro van de vrouw maakte hij tijdens het verhoor over naar haar rekening.

Gezin
Lees ook:
Gezin uit Doetinchem lokt WhatsApp-fraudeurs in de val: 'Worden zelden gepakt'

Een rechercheur nam contact op met de vrouw. De politie schrijft dat ze erg emotioneel was en ook erg blij dat de man tot inkeer was gekomen.  

Fraudeurs pesten

Dit soort oplichting via WhatsApp vindt steeds vaker plaats. In 2017 werden er nog 47 meldingen van gedaan bij de Fraudehelpdesk. In 2019 waren dit er 2600 en het jaar erna was het aantal vervijfvoudigd naar 12.000. WhatsApp-fraudeurs worden zelden gepakt.