Kerstspel ten einde

Whamageddon-winnaars vieren feest, supermarkt vaak boosdoener

25 december 2021 21:50 Aangepast: 25 december 2021 21:52
Wham-duo Andrew Ridgeley en George Michael in 1984. Beeld © ANP

Bekend met het spel Whamageddon? Een boel Nederlanders deden dit jaar mee en met veel trots delen deelnemers vandaag op sociale media dat ze als winnaars uit de strijd zijn gekomen. Het doel? Van 1 december tot en met 24 december geen toon van Wham - Last Christmas horen.

Dat is best een hoop mensen gelukt, wijst een korte zoektocht uit. Hermien bijvoorbeeld zal vol trots haar stoofpeertjes en garnalencocktail achterover slaan. "Ik heb Kerst Gewonnen! Nog geen één keer Last Christmas gehoord", twittert ze. Toch heeft ze geen hekel aan het nummer. "Om dat te vieren ga ik nu de hele dag niks anders doen dan Last Christmas luisteren. Ik heb wat in te halen immers."

Ook twitteraar Fredje deelt vol blijdschap winnaar te zijn: "#Whamageddon uitgespeeld. Vorig jaar al na twee dagen verloren." En Suzie: "Whamageddon! Ik heb gewonnen!"

Alle regels hieronder nog eens op een rij:

Richard Arts had minder geluk. Hij was fanatiek deelnemer en postte donderdag dat hij nog één dagje nodig had om als winnaar uit de bus te komen. "Ik hoop dat ik het nu niet gejinxed heb", voegde hij er nog aan toe.

En zo ging het. Een blik op de twitterpagina van Richard zegt genoeg. "Van je vrienden moet je het hebben... #Whamageddon"

Supermarkt, Skyradio, All you need is love

Maar Richard was uiteraard niet de enige die deze maand niet doorkwam zonder het beroemde nummer te horen. Een plek waar veel mensen hun Waterloo vonden was de supermarkt, zo zie je in onderstaande berichten:

Ook de radio was uiteraard een bron van uitschakeling van Whamageddon-spelers. Nou kun je dat verwachten als je inschakelt bij Skyradio, maar toch. Bij deze deelnemers ging het mis:

En weet je wat je niet moet doen als je Whamageddon speelt? All you need is love kijken. Dat deed deze Richard wel:

Maar niet bij alle radiostations liep je gevaar de afgelopen weken. Echte fanatiekelingen stemden af op radiozender Kink, want zij garandeerden een kerst zonder Wham, om Whamageddon-spelers alle kansen te bieden op een fijne kerst. En dat maakte van deze spelers, uiteindelijk winnaars:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore