Ga naar de inhoud
Queen vaakst te horen

Jeroen van Inkel trapt 'lijst der lijsten' af: 168 uur Top 2000 begonnen

Jeroen van Inkel tijdens het beginuur van de Top 2000 Beeld © ANP / Paul Bergen

Afgelopen nacht is de Top 2000 weer van start gegaan. Jeroen van Inkel trapte om 00.00 uur 'de lijst der lijsten' af met de nummer 2000 van de lijst, Promises Of No Man’s Land van de Nederlandse artiest Blaudzun.

Tot en met oud en nieuw worden de nummers 24 uur per dag achter elkaar gespeeld bij NPO Radio 2.

Stijgers en zakkers

Na de nieuwkomer van Blaudzun volgen een aantal bekende nummers, die flink wat zijn gezakt ten opzichte van vorig jaar: Kissing A Fool van George Michael (146 plaatsen gezakt), I Want To Hold Your Hand van The Beatles (318 plaatsen gezakt), Anarchy In The U.K. van Sex Pistols (202 plaatsen gezakt) en Sunshine Of Your Love van Cream (174 plaatsen gezakt).

Bohemian Rhapsody van Queen zal als laatste gedraaid worden en het jaar 2022 inluiden. Dat nummer stond vorig jaar op plek 2, maar voert nu voor de achttiende keer de Top 2000-lijst aan. Het nummer Roller Coaster van Danny Vera, vorig jaar nog de nummer 1, komt dit keer op een tweede plek. Het favoriete nummer van de overleden misdaadjournanalist Peter R. de Vries, A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum, stijgt van nummer 153 naar 3.

Lievelingslied
Lees meer
Lievelingslied Peter R. de Vries snelste stijger in top 2000

Queen en The Beatles

Verder bestaat de top 10 achtereenvolgens uit Hotel California van Eagles, Piano Man van Billy Joel, Radar Love van Golden Earring, Stairway To Heaven van Led Zeppelin, Nothing Else Matters van Metallica, Black van Pearl Jam en Avond van Boudewijn de Groot. 

Het nummer Radar Love is nieuw in de top 10 en het eerste nummer van Golden Earring, die dit jaar heeft aangekondigd te stoppen vanwege de ziekte van George Kooymans, dat in te top 10 staat. Ook Nothing Else Matters is nieuw in de top 10.

Queen is het vaakst te horen op de zender, want de band staat maar liefst 35 keer in de lijst. Daarna volgen The Beatles met 31 nummers en ABBA, Bruce Springsteen, U2 en The Rolling Stones met 23 nummers. 

Het Top 2000 Café in Hilversum staat net zoals vorig jaar niet vol met publiek vanwege de coronamaatregelen, maar in plaats daarvan met televisieschermen.

Ruud
Lees meer
Ruud de Wild noemt uitblijven publiek in Top 2000 Café 'een domper'