Ga naar de inhoud
'Verbindingsproblemen'

Geldautomaten grote banken doen het weer na technische storing

Geld pinnen in Hilversum, begin september 2021. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Egbert Hartman

Geldmaat, de organisatie achter de geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank, kampte urenlang met een storing. Vanmiddag berichtten veel mensen dat ze geen geld meer uit de muur kunnen halen. Daarom zette Geldmaat tijdelijk de geldautomaten van de grote banken uit. De organisatie laat weten dat alle apparaten het inmiddels weer doen.

Dat bevestigt een woordvoerster. Op sociale media en bij de website allestoringen.nl kwamen veel meldingen over de problemen binnen.

Het ging om ongeveer 3800 geldautomaten en geldstortautomaten van grote banken in Nederland. 

Geen geld, toch afgeschreven

Door een netwerkstoring van de softwareleverancier in Noorwegen, gaven de automaten aan verbindingsproblemen te hebben waardoor het proces werd afgebroken. Bij sommige mensen is, hoewel ze geen geld kregen, het pinbedrag wel van hun rekening afgeschreven. De banken zeggen het afgeschreven bedrag terug te storten.

Een ander verhaal is het als je geld bij een van de automaten probeerde te storten. In dat geval kan het zijn dat een automaat het geld wel heeft ingenomen, maar dat het bedrag vervolgens niet op je rekening is beland. Deze mensen kunnen volgens Geldmaat het beste contact opnemen met hun bank. 

Geldmaat is een samenwerking van ABN AMRO, ING en Rabobank. Sinds 2019 heeft de organisatie stapsgewijs de geldautomaten van deze banken overgenomen.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS