Nieuwe maatregel

Wintersport in Oostenrijk op de tocht: mogelijk quarantaineplicht ingevoerd

21 december 2021 13:52 Aangepast: 21 december 2021 16:00
Beeld © ANP

Het lijkt erop dat Nederlanders die de komende tijd naar Oostenrijk willen, niet zomaar meer worden toegelaten. Zelfs niet bij volledige vaccinatie of na een boosterprik. Dat meldt de Tiroler Tageszeitung op basis van bronnen.

Het Oostenrijkse ministerie van Volksgezondheid wil vier landen, waaronder Nederland, aanwijzen 'als virusvariantgebieden'. Dat betekent in feite dat iedereen die het land binnenkomt verplicht in quarantaine moet. In principe tien dagen, maar bij een negatieve PCR-test is er de mogelijkheid om na vijf dagen uit quarantaine te gaan. "Feitelijk betekent dit een inreisverbod", stelt de krant.

De maatregel zou ook gaan gelden voor Groot-Brittannië, Noorwegen en Denemarken, waar de omikronvariant al stevig rondgaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vierde lockdown Oostenrijk van start: 'We zijn weer helemaal terug bij af'

Volgens correspondent Jeroen Akkermans zal deze maatregel waarschijnlijk morgen bekendgemaakt gaan worden. "Dan is er een overleg tussen de regering en enkele deelstaten in Oostenrijk, en verwacht wordt dat ze dat besluit gaan nemen."

Kerstvakantie

De maatregel zou dan aanstaande vrijdag 24 december in moeten gaan, meldt de goed ingevoerde krant Tiroler Tageszeitung. Met de kerstvakantie in aantocht is dat slecht nieuws voor mensen die op wintersport willen naar Oostenrijk.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt in een reactie tegen RTL Nieuws 'kennisgenomen te hebben van de berichtgeving'. "Via officiële kanalen hebben we dit nog niet vernomen. Als we dit via de autoriteiten vernemen zullen we het zo snel mogelijk in ons reisadvies verwerken."

Oproep

Gaat u zelf binnenkort naar Oostenrijk en bent u van plan uw reis te annuleren? Of gaat u juist eerder vertrekken naar de skigebieden voordat de nieuwe regels ingaan? Dan komt RTL Nieuws graag met u in contact. Mailen kan naar oproep@rtl.nl of stuur ons een privébericht via Facebook.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore