Ga naar de inhoud
'Ik vind het een eer'

Ilse Openneer volgt Harm Taselaar op als hoofdredacteur RTL Nieuws

Ilse Openneer Beeld © RTL

Ilse Openneer is benoemd tot de nieuwe hoofdredacteur van RTL Nieuws. Zij volgt Harm Taselaar op, die vandaag officieel terugtreedt en afscheid neemt van de redactie.

Openneer is sinds 2002 werkzaam bij RTL Nieuws. Na verschillende leidinggevende functies, waaronder tien jaar als eindredacteur van het Half Acht Nieuws, nam zij vier jaar geleden de functie op zich van adjunct-hoofdredacteur met de journalistieke portefeuille.

"De afgelopen jaren heb ik Ilse leren kennen als een ervaren leider en een journalist in hart en nieren", zegt ceo Sven Sauvé van RTL Nederland. "Ze heeft een heldere visie die onze journalistieke tak verder zal laten groeien in een tijdperk waarin het vrije woord belangrijker is dan ooit. RTL Nieuws is al 32 jaar een sterke onafhankelijke pilaar onder ons bedrijf en onder de Nederlandse samenleving. Succesvol op eigen kracht. Ilse begrijpt hoe belangrijk dat is en daarmee is RTL Nieuws bij haar in uitstekende handen."

Eer

"RTL Nieuws staat voor onafhankelijke journalistiek, onderzoekend en toegankelijk", zegt Openneer over haar nieuwe functie: "De afgelopen jaren heeft de redactie bewust gekozen om naast het nieuws van de dag een eigen inhoudelijke agenda te voeren. Wij vertellen belangrijke verhalen vanuit een menselijk perspectief. Verhalen die je aan het denken zetten en verhalen die je raken. Ik vind het een eer om hoofdredacteur te worden van deze fantastische nieuwsorganisatie."

Vertrekkend hoofdredacteur Taselaar: "Het is toch heerlijk dat ik na al die jaren opgewekt de deur kan uitlopen in de wetenschap dat de nieuwe hoofdredacteur Ilse Openneer heet. Ilse is geweldig. Naast een buitengewoon plezierig en betrouwbaar mens is ze ook competent en daadkrachtig. Tot in haar tenen toegerust voor haar taak. RTL Nieuws mag in zijn handen knijpen met haar als nieuwe roerganger."