In Amersfoort

Glazen Huis terug, 1000 mensen mogen met coronapas langskomen

18 december 2021 10:08 Aangepast: 18 december 2021 10:38
Het Glazen Huis staat in Amersfoort. Beeld © ANP

Na drie jaar is het Glazen Huis van NPO 3FM terug, het staat in Amersfoort. En publiek is welkom: 1000 mensen mogen voorzien van een coronatoegangsbewijs, tegelijkertijd een kijkje nemen.

Na een afwezigheid van drie jaar is Serious Request terug. Het Glazen Huis, waar de dj's vanaf vandaag een week lang platen gaan draaien voor het goede doel, staat in Amersfoort.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OMT wil onderzoek naar verplichte wachttijd na vaccinatie

De editie wordt wel anders dan de vorige in 2017. Dit keer geen deinende menigte bij het tijdelijke onderkomen van 3FM. Het gebied rondom het gebouw is grotendeels afgesloten. Er mogen wel 100 mensen tegelijk komen kijken.

Typhoon, S10, en Jeangu Macrooy

Het buitenpodium met concerten is geschrapt. Bands en artiesten treden nu zonder publiek op vanuit de Prodentfabriek. Namen als Typhoon, S10, Son Mieux, MEAU, Jeangu Macrooy en Tim Knol staan op het programma.

De dj's die zich tot en met vrijdag 24 december 17.00 uur laten opsluiten zijn Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen. Ze proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds, voor de bescherming en het herstel van de regenwouden in Zuid-Amerika.

De opbouw van het Glazen Huis. De opbouw van het Glazen Huis.

Het Glazen Huis werd in 2004 voor het eerst opgebouwd. De actie was jarenlang enorm populair, trok veel luisteraars naar de radiozender en zorgde voor hoge opbrengsten, met een record van 12,3 miljoen euro in 2013.

Bij de editie in 2017 werd 5 miljoen euro opgehaald. Dat was een stuk minder dan de jaren ervoor, toen het bedrag ieder jaar boven de 8 miljoen euro kwam.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore