Ga naar de inhoud
Zaak Borsato

Aangifte van smaad en laster tegen vrouw die Marco Borsato beschuldigt

Marco Borsato (archieffoto). Beeld © Patrick Harderwijk

Zanger Marco Borsato heeft op zijn beurt aangifte gedaan tegen de vrouw die hem deze week beschuldigde van seksueel overschrijdend gedrag. Borsato deed aangifte voor het doen van een valse aangifte, smaad, laster en het doen van een lasterlijke aanklacht.

Sinds begin deze maand gaan geruchten over grensoverschrijdend gedrag van de zanger. Begin deze week deed een 22-jarige vrouw aangifte tegen hem vanwege 'onzedelijke betastingen'.

De vrouw zegt dat het misbruik begon toen ze 15 jaar oud was en vijf jaar heeft geduurd. Marco Borsato zei in een reactie dat hij onschuldig is. "Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen."

Vrouw
Lees ook:
Vrouw (22) doet aangifte 'onzedelijke betastingen' Borsato, zanger ontkent

Nu doet de zanger dus een tegen-aangifte. Hij heeft bij het Arrondissementsparket Noord-Holland aangifte gedaan van het doen van een valse aangifte, smaad, laster en het doen van een lasterlijke aanklacht.

Er ligt ook een aangifte tegen de moeder van de vrouw aan, wegens uitlokking en medeplichtigheid. Dat bevestigen de advocaten van Borsato en het Openbaar Ministerie aan RTL Nieuws.

Wat is er aan de hand?

Verschillende roddelkanalen meldden afgelopen tijd dat Borsato zich schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Dat zou zijn gebeurd tijdens een barbecue die de zanger jaarlijks organiseerde voor de kandidaten die hij coacht in The Voice of Holland en The Voice Kids.  

Vorige week verzocht zijn advocaat het Openbaar Ministerie namens Borsato onderzoek te doen naar de bron van geruchten die over de zanger de ronde doen. Vlak daarna deed een 22-jarige vrouw aangifte tegen de zanger.

De advocaten van Borsato laten weten dat ze nadat ze eerst al een onderzoek aanvroegen naar de bron van de geruchten, nu bezig zijn geweest met het opstellen van de aangifte en verzamelen van de benodigde bewijsstukken. 

Na de aangifte door de vrouw kwamen bij Telegraaf-journalist John van den Heuvel nog twee meldingen binnen van mogelijk seksueel overschrijdend gedrag door Borsato. Hiervan is voor zover bekend nog geen aangifte gedaan.

Waarom
Lees ook:
Waarom maakt de zaak-Marco Borsato zoveel los?