Motief is onbekend

Zorgmedewerkster hield medicijnen van 140 cliënten achter

17 december 2021 12:16 Aangepast: 17 december 2021 13:10

Een 32-jarige voormalige zorgmedewerkster uit Maassluis wordt verdacht van het achterhouden van medicijnen die ze had moeten toedienen aan ruim 140 cliënten.

De vrouw werkte bij zorgorganisatie Pieter van Foreest, locatie de Bieslandhof in Delft. Daarna zou zij hetzelfde hebben gedaan in de periode april 2018 - juli 2019 bij zorgorganisatie Florence, locatie Dekkersduin in Den Haag. Op die locatie ging het om acht cliënten.

De medicijnen werden eind 2019 aangetroffen in een opslagruimte van een bekende van de verdachte. De verdachte had haar gevraagd om in verband met een verhuizing tassen op te slaan.

Huiszoeking

Toen de vrouw ontdekte wat er in de tassen zat, waarschuwde ze de leiding van De Bieslandhof. Die deed direct aangifte. Er volgde een huiszoeking bij de verdachte. Ook daar werd medicatie gevonden van De Bieslandhof en van Dekkersduin.

De verdachte is aangehouden en verhoord. Zij bekende de medicijnen te hebben achtergehouden. Haar motief is op dit moment niet bekend. De voorlopige verdenking luidt onder meer opzettelijke benadeling van de gezondheid. Na verhoor is ze vrijgelaten. Zij heeft sindsdien niet meer in de zorg gewerkt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verzorgster (35) verdacht van bestelen kwetsbare ouderen

Het OM probeerde in het strafrechtelijk onderzoek samen met rechercheurs van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd per cliënt te achterhalen of het achterhouden van de medicijnen gezondheidsschade of lijden heeft veroorzaakt. Op basis van deze inventarisatie heeft het OM in Den Haag besloten nader onderzoek te doen naar zes cliënten. De medische dossiers van de andere getroffenen vraagt het OM niet op, omdat de gevolgen voor die groep waarschijnlijk minder ernstig waren.

Inspectie doet onderzoek

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd doet onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren bij de beide zorginstellingen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore