Ga naar de inhoud
Koning erkent fout

Koning blijft bij verklaring over te veel gasten bij verjaardagsfeestje Amalia

Prinses Amalia en koning Willem-Alexander Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag laten weten dat hij verder niets gaat zeggen over het feestje voor de achttiende verjaardag van zijn dochter Amalia. Gisteren kwam naar buiten dat op het feest meer gasten waren dan volgens de coronaregels is toegestaan.

De koning woonde vanmiddag een opening bij in het Kunstmuseum Den Haag. Bij het verlaten van het museum zei hij licht geprikkeld dat hij 'heel duidelijk is geweest in wat daarover gezegd is'.

Ondanks maatregelen

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst had prinses Amalia 21 uitnodigingen verstuurd voor haar verjaardagsfeest, terwijl het dringende overheidsadvies niet meer dan 4 personen buiten het eigen huishouden is. 

Amalia
Lees ook:
Amalia nodigde te veel gasten uit voor 18de verjaardag, koning erkent fout

De officiële vieringen waren afgezegd, schreef demissionair premier Mark Rutte in een brief aan de Tweede Kamer. Maar in de tuin van Paleis Huis ten Bosch was ondanks de corona-adviezen wel een feest, waarvoor dus 21 uitnodigingen waren verstuurd.

Gevaccineerde en geteste gasten

Zowel de RVD als Rutte beklemtoont dat alle gasten gevaccineerd waren en een coronatest hadden gedaan. "Ook hebben zij een gepaste afstand in acht genomen. De familie verkeerde in de overtuiging met deze bijeenkomst buiten en met de genomen voorzorgsmaatregelen op een verantwoorde manier met de corona-adviezen om te gaan", aldus Rutte in de brief aan de Tweede Kamer.

De koning heeft demissionair premier Mark Rutte laten weten dat het 'bij nader inzien niet goed was om dit zo te organiseren'.

Koning
Lees ook:
Koning en koningin schenden coronaregel tijdens vakantie in Griekenland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore