Ga naar de inhoud
Onderzoek zedenpolitie

Vrouw (22) doet aangifte 'onzedelijke betastingen' Borsato, zanger ontkent

Marco Borsato Beeld © ANP

Een vrouw heeft gisteren aangifte gedaan tegen Marco Borsato. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie Midden-Nederland aan RTL Nieuws. Bij de aangifte is melding gedaan van "onzedelijke betastingen" die Borsato zou hebben gedaan.

Volgens De Telegraaf gaat het om een 22-jarige vrouw. Het misbruik begon volgens de vrouw toen ze 15 was en duurde vijf jaar, van 2014 tot 2019

"De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie", laat Borsato via zijn advocaat Geert-Jan Knoops weten.

"Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd. Ik zie de uitkomst met vertrouwen tegemoet. Ik ontken alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen vanuit de media mocht vernemen. Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen."

Verzoek
Lees verder
Verzoek Borsato aan OM ongebruikelijk: 'Aangifte is veel sterker'

Grensoverschrijdend gedrag

Het OM Midden-Nederland zegt de aangifte van de 'onzedelijke betastingen' in onderzoek te nemen. Vorige week verzocht Knoops het Openbaar Ministerie namens Borsato onderzoek te doen naar de bron van geruchten die over de zanger de ronde doen. Die zaak ligt bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland, aldus een woordvoerder van het OM Midden-Nederland.

Verschillende roddelkanalen brachten de afgelopen tijd dat Borsato zich schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tijdens een van de barbecues die de zanger jaarlijks organiseerde voor de zangers en zangeressen die hem als coach kozen in The Voice of Holland en The Voice Kids. Bewijs werd daarvan niet gegeven.

Marco
Lees meer
Marco Borsato vraagt OM onderzoek te doen naar bron van geruchten