Ga naar de inhoud
Op alle voorpagina's

Nederlandse kranten vergelijken 'Supermax' met Cruijff

Max Verstappen is de beste van de wereld. Beeld © ANP

Op de voorpagina's van alle Nederlandse kranten gaat het vandaag over maar (bijna) één ding: de ongekende winst van Max Verstappen. De Volkskrant en het AD vergelijken zijn prestatie met die van Johan Cruijff, NRC noemt hem simpelweg 'de beste van de wereld'. Zo kijken de Nederlandse kranten vandaag naar 'Supermax'.

Op de voorpagina's van het AD en De Telegraaf is vandaag enkel en alleen aandacht voor de uitzonderlijke prestatie van Max Verstappen.

De 24-jarige Red Bull-rijder kroonde zich gisteren tot kampioen in de Formule 1 door in de laatste ronde van de GP van Abu Dhabi rivaal Lewis Hamilton van Mercedes in te halen. Bekijk hier hoe hij wereldkampioen kon worden:

Dit is waarom Max wereldkampioen is geworden

03:48
et wonder heeft zich voltrokken. De Nederlander Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1. Allard Kalff van RTL GP legt uit hoe Max dit seizoen zo ontzettend goed kon zijn.

'Fenomeen', prijkt in grote letters bij de foto van de Nederlandse coureur op de voorpagina van het AD. De krant schrijft over het 'wonder van Abu Dhabi' en heeft een 'kampioensbijlage' aan Verstappen gewijd. Daarop staat met koeienletters: 12-12-2021:

AD-journalist Arjan Schouten noemt op de voorpagina Verstappen de Johan Cruijff van deze generatie. "Of is hij al verder dan dat, na de miraculeuze wijze waarop hij in Abu Dhabi de wereldtitel greep?", schrijft hij.

'Dicht bij zichzelf gebleven'

'Supermax', schrijft De Telegraaf vandaag op de voorpagina. En de krant schrijft op de volgende twee pagina's in chocoladeletters: 'Dit is pas het begin!' Ook De Telegraaf is met een 'speciale uitgave' gekomen over de nieuwe wereldkampioen in de Formule 1.

Verstappen wordt daarin geportretteerd naast oud-kampioenen als Ayrton Senna, Alain Prost en Michael Schumacher. Volgens De Telegraaf is de Limburger 'dankzij de lessen van vader Jos altijd dicht bij zichzelf gebleven'.

Reacties
Lees ook:
Reacties uit buitenland over Verstappen: van 'waardige winnaar' tot 'onacceptabel'

De Volkskrant vergelijkt op de voorpagina de prestatie van de 24-jarige coureur met die van 'legendarische sporters' als Cruijff, Fanny Blankers-Koen en Anton Geesink. "De dag dat voor Max alles samenviel", luidt de kop van het uitgebreidere artikel verderop in de krant.

'Het geluk aan zijn zijde'

'De beste van de wereld', zo valt op de voorpagina van NRC te lezen. Daarbij is een foto van Verstappen geplaatst die vlak na de race door zijn engineers omhoog wordt getild. Volgens de krant had Verstappen 'het geluk op het juiste moment aan zijn zijde'.

Trouw schrijft op de voorpagina: "De blik bleef op de finish gericht". Het dagblad vermeldt in zijn sportkatern dat voor Verstappen alles samenkwam 'in die laatste ronde op het asfalt in Abu Dhabi'.

Bizarre
Lees ook:
Bizarre slotfase veranderde álles voor Verstappen: dit is wat er gebeurde

Sponsoren en bedrijven

Ook diverse sponsoren en bedrijven feliciteren met paginagrote advertenties in de ochtendbladen Verstappen met zijn titel. Topman Frits van Eerd van supermarktketen Jumbo schrijft onder meer dat Verstappen heel Nederland fan heeft gemaakt van de Formule 1. "Max, namens heel Jumbo: gefeliciteerd!"

Gokbedrijf TOTO van de Nederlandse Loterij kon het niet laten om een zinspeling te maken op teambaas Toto Wolff van Mercedes. In een advertentie van het bedrijf is een wolf gekleed in een race-overall met daarbij de tekst: "Toto Wolf feliciteert Max met zijn wereldkampioenschap."

Bekijk ook: meegereisde Verstappenfans in Abu Dhabi euforisch

00:50
Duizenden Nederlanders zijn afgereisd naar Abu Dhabi en zagen daar in het stadion hoe Max Verstappen won. Correspondent Olaf Koens trof euforische fans.