Ga naar de inhoud
Historische overwinning

Wereldkampioen Verstappen geëmotioneerd: 'Ongelooflijk, ik had eindelijk een gelukje'

Beeld © EPA

"Ik heb de hele race gevochten en heb nog kramp." Dat zei de kersverse wereldkampioen Max Verstappen in een eerste reactie tegen Ziggo Sport. Hij was geëmotioneerd. "Ik had eindelijk een gelukje. Het is ongelooflijk wat er is gebeurd."

Verstappen dankte zijn team. "Ik hou van hen ik hoop dat ik dat ik de komende 10, 15 jaar met hen dit werk kan blijven doen." Ook dankte hij zijn teamgenoot Perez. "Ik moet Checo [Perez] enorm bedanken, hij heeft de ballen uit zijn broek gereden."

Historie

Verstappen won op spectaculaire wijze de wereldtitel in de Formule 1. Daarmee heeft Verstappen historie geschreven. Over zijn slechte start zei hij achteraf: "Schijt aan de slechte start."

De Nederlandse coureur passeerde in de slotronde van de Grote Prijs van Abu Dhabi de leidende Lewis Hamilton en wist daarna een aanval de Brit te pareren. Aanvankelijk zaten er vijf achterblijvers tussen Hamilton en Verstappen, maar in de voorlaatste ronde besloot de raceleiding om die auto's er tussenuit te halen. De Nederlander kwam daardoor weer pal achter Hamilton te rijden.

"Ik had eindelijk een beetje geluk. Alles kwam samen in de laatste ronde." Verstappen zei nog wat kramp te hebben. "Verder heb ik er geen woorden voor."

Billenknijpen in slotronde: zo vieren fans de zege van Max Verstappen

01:05

Trotse vader 

Vader Jos Verstappen kon na afloop van de bizarre ontknoping in de Formule 1 nog maar moeilijk geloven dat zijn zoon Max de wereldtitel had veroverd. "Ik ben enorm blij. Dit is een enorme gekte."

De manier waarop de titelstrijd werd beslist, deed Jos Verstappen goed. Het kwam, nadat de safety car één ronde voor het einde van de baan ging, aan op een direct racegevecht tussen Hamilton en Verstappen.

"Alleen door tactische dingen weten ze te winnen. Tactisch zijn ze zo sterk", aldus de oud-coureur over Mercedes. "Het was voor ons hopen dat de safety car zo snel mogelijk van de baan ging. Gelukkig konden we nog een rondje racen op de zachte banden. Max doet het."

Teruglezen:
Lees ook:
Teruglezen: hoe Max Verstappen kampioen werd, van minuut tot minuut
Bron: RTL NIeuws