Ga naar de inhoud
Nieuwe technologie

Politie maakt driedimensionaal beeld van gezochte zedenverdachte

De montage van de zedenverdachte. Beeld © Politie

De politie heeft voor het eerst driedimensionale beelden gemaakt van een verdachte van een zedenzaak. Het gaat om een man die al sinds 2010 wordt gezocht op verdenking van seksueel misbruik van drie minderjarige meisjes in Vlaardingen en Schiedam.

De beelden zijn gemaakt met nieuwe beeldtechnologie. Die koppelt een compositietekening van de verdachte aan een beschrijving van zijn kleding. De man lijkt daardoor levensecht, aldus de politie.

Smoes over fietspomp

De zedenverdachte benaderde in de nazomer van 2010 drie meisjes op het moment dat ze hun fiets in een kelderbox wilde zetten. Hij sprak ze aan met een smoes over een fietspomp, waarna hij ze onder bedreiging met een mes seksueel misbruikte.

De meisjes waren toen 13, 15 en bijna 16 jaar oud. Eén meisje wist te vluchten. De man sloeg twee keer toe in Vlaardingen en eenmaal in Schiedam. Vermoedelijk woonde hij toen daar in de buurt, denkt de politie.

Geen DNA-match

De verdachte liet DNA achter, maar dat leverde geen treffer op in de DNA-databank. Ook nu de politie de zaak heeft heropend, is er geen treffer gevonden.

De drie slachtoffers hebben de bewegende beelden van hun aanvaller al gezien. Volgende week dinsdag toont de politie de beelden en interviews met de slachtoffers op tv bij Opsporing Verzocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore