38 aanhoudingen

Relschoppers NEC en Vitesse melden zich bij politie na beelden op tv

09 december 2021 17:00 Aangepast: 09 december 2021 17:01
Supporters tijdens de eredivisiewedstrijd tussen NEC en Vitesse. Beeld © ANP

Enkele relschoppers die zich na de voetbalwedstrijd NEC-Vitesse hebben misdragen, hebben zich vandaag zelf bij de politie gemeld. Dat gebeurde nadat er gisteravond beelden van gezochte verdachten op televisie te zien waren geweest.

Hoeveel mannen zich precies hebben gemeld, kon de politie nog niet zeggen. In totaal worden nog dertien verdachten gezocht. Er zijn nu 38 mensen gearresteerd.

Paard mishandeld

Na de voetbalwedstrijd op 17 oktober in Nijmegen zocht een grote groep hooligans ruzie met de politie. Ze gooiden met stenen en takken, sloopten een ME-bus en mishandelden een politiepaard. Agenten en paarden raakten gewond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cel- en taakstraffen voor relschoppers NEC-Vitesse: 'Ik wist niet wat me bezielde'

Diezelfde dag pakte de politie 22 verdachten op, van wie een aantal al door de rechter is bestraft. Daarna volgden arrestaties van relschoppers die door agenten of burgers waren herkend.

Volgende week nieuwe beelden

Het tonen van beelden van verdachten op tv heeft twintig tips opgeleverd, zegt de politie. Die worden onderzocht. Volgende week worden nieuwe beelden openbaar gemaakt, als de politie dan nog steeds op zoek is naar verdachten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie toont beelden van relschoppers na wedstrijd NEC-Vitesse

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore