Jaaroverzicht

Peter R. de Vries, Max en #ziekveelliefdevoorruud meest bekeken op Twitter

09 december 2021 08:47 Aangepast: 09 december 2021 10:32
Peter R. de Vries Beeld © ANP

De gewelddadige dood van Peter R. de Vries was ook op Twitter dit jaar veelbesproken. De meest bekeken tweet van het jaar is een bericht dat zijn zoon Royce de Vries een dag na de schietpartij plaatste.

Daarin zei hij dat de grootste nachtmerrie van de familie werkelijkheid is geworden. De tweet werd veel geliket en gedeeld.

In het jaaroverzicht van Google was de impact van de moordaanslag op de misdaadverslaggever ook te zien. De naam Peter R. de Vries was daar de trending zoekopdracht, wat betekent dat er vergeleken met eerdere jaren bijzonder veel op werd gegoogeld.

Max Verstappen

De op een na populairste tweet in Nederland was een bericht van Formule 1-coureur Max Verstappen. Na zijn zware crash in de openingsronde van de Britse Grand Prix beschuldigde hij rivaal Lewis Hamilton van een gevaarlijke actie en noemde hij de manier waarop Hamilton zijn overwinning vierde onsportief.

Een andere populaire tweet was van Gregory Sedoc, die uitzinnig reageerde op de gouden medaille van atlete Sifan Hassan tijdens de Olympische Spelen.

Ook de actie #ZiekVeelLiefdeVoorRuud, een steunbetuiging aan de ernstig zieke en uiteindelijk overleden journalist Ruud ten Wolde (29), werd veel gedeeld op Twitter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore