Maandag loting

Ajax weet bijna alle mogelijke tegenstanders achtste finales CL

09 december 2021 05:57
Steven Berghuis in de wedstrijd tegen Sporting Portugal. Beeld © ANP

Paris-Saint Germain, Atlético Madrid, Internazionale, Benfica, Red Bull Salzburg en Chelsea zijn de mogelijk tegenstanders van Ajax in de achtste finales van de Champions League. De zevende eventuele tegenstander komt vandaag uit de ontmoeting tussen Atalanta en Villarreal. Dat duel is met een dag verplaatst vanwege sneeuwval.

De Amsterdammers worden maandag vanaf 12.00 uur tijdens een loting aan een van de zeven clubs, die allemaal als tweede in hun Champions League-groep eindigden, gekoppeld. Ajax kan Sporting Portugal niet loten, omdat beide clubs in de groepsfase tegen elkaar uitkwamen.

Eerst uitwedstrijd

Het elftal van trainer Erik ten Hag speelt op 15, 16, 22 of 23 februari eerst een uitwedstrijd. De return volgt op 8, 9, 15 of 16 maart in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax ontloopt in de achtste finales de winnaars van de andere poules. Dat zijn Manchester City, Liverpool, Real Madrid, Bayern München, Manchester United, Lille en Juventus. Ploegen uit hetzelfde land ontlopen elkaar nog in de achtste finales.

Bekijk ook: Ajax boekt perfecte score in Champions League

Ajax verloor dit seizoen geen punt in de groepsfase van de Champions League.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore