Ga naar de inhoud
Gemiddeld 330 euro

Veel mensen met aanvullende zorgverzekering vergeten te declareren

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Veel Nederlanders met een aanvullende verzekering zijn een dief van hun eigen portemonnee omdat ze medische kosten vergeten te declareren.

Het gaat om één op de tien Nederlanders. In meer dan de helft van de gevallen gaat het om tandartsrekeningen. Vorig jaar lieten ze gemiddeld 330 euro liggen, meldt Pricewise, dat geregeld zorgverzekeraars met elkaar vergelijkt.

Tot drie jaar erna

"Je kunt medische kosten in de meeste gevallen tot wel drie jaar na je bezoek aan een zorgverlener declareren", zegt zorgexpert Suzanne Löwik. "Ook als je niet meer bij de zorgverzekeraar zit die je op het moment van de behandeling had, kun je de declaratie alsnog indienen."

Dit
Lees meer
Dit is de maandpremie voor 2022 bij jouw zorgverzekeraar

Wie naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, krijgt de rekening vaak zelf in plaats van dat die rechtstreeks naar de zorgverzekeraar wordt gestuurd. Volgens Löwik denken mensen daardoor soms onterecht dat ze in die gevallen geen recht op vergoeding hebben.

Het gaat om een onlineonderzoek onder 2000 personen. Pricewise noemt geen namen van verzekeraars omdat de verschillen vaak meer door de polis komen dan door de verzekeraar.

Bekijk ook - Overstapseizoen begonnen: kan jouw zorgverzekering goedkoper?

Overstapseizoen begonnen: kan jouw zorgverzekering goedkoper?

02:52
Heb jij al jaren dezelfde zorgverzekering? Dat kan wel eens zonde zijn van je geld. Misschien ben jij bij een andere verzekeraar of met een andere polis wel veel goedkoper uit. In deze video leggen we uit waar je op moet letten