Oppassen geblazen

Strooiwagens op pad: de wegen zijn verraderlijk glad

06 december 2021 18:09 Aangepast: 06 december 2021 19:10
Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Winterse buien zorgen vanavond voor gladde wegen in het midden en oosten van het land. De strooiwagens zullen de weg op gaan om zout te strooien, maar het blijft oppassen: door de coronamaatregelen is het rustiger op de weg, waardoor het zout minder goed ingereden wordt.

Volgens de strooikaart van Rijkswaterstaat is in de afgelopen 24 uur al 138.668 kilo zout gestrooid. 

Sneeuwdek

Vanavond komen vanuit het westen regen en winterse buien over ons land heen. In het midden van het land gaat de natte sneeuw over in gewone sneeuw, vertelt meteoroloog Marc de Jong.

Vooral op de Veluwe gaat het waarschijnlijk enige tijd echt sneeuwen waardoor zich daar een sneeuwdek vormt. "Het kan even wit worden vanavond en vannacht, maar de sneeuw zal waarschijnlijk niet tot de ochtend blijven liggen." 

Bekijk hier de sneeuwradar:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De weg op bij gladheid: deze tips kunnen helpen

Vanwege het winterse weer heeft het KNMI code geel afgegeven voor alle provincies behalve die aan de kust. "Met name in Gelderland en Overijssel kan het dan glad worden", zegt een woordvoerder van het KNMI. 

Ook na het dooien van de sneeuw blijft er een gevaar, zo waarschuwt Rijkswaterstaat, omdat vorst aan de grond het water weer kan bevriezen.

Morgen ook glad

Morgenavond en -nacht kunnen de wegen ook verraderlijk glad zijn, waarschuwt meteoroloog De Jong. Oppassen dus. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore