Waterkoud

Het is waterkoud vandaag, vanavond kans op sneeuw

06 december 2021 09:59 Aangepast: 06 december 2021 10:00

Het is een koude dag en door de harde wind en de luchtvochtigheid voelt het nóg kouder, zegt Martijn Dorrestein van Buienradar. "Het is wat ze noemen waterkoud vandaag", zegt de meteoroloog. Vanavond wordt het ook nog echt winters want dan trekken (natte) sneeuwbuien over. Volgens Buienradar wordt het op de Veluwe mogelijk even wit.

Het is een bewolkte en droge dag. Pas aan het eind van de middag begint het in Zeeland en in het uiterste westen van het land te regenen. Het wordt niet warmer dan 3 graden.

Sneeuwdek op de Veluwe

Vanavond gaat het vanuit het westen regenen. In het midden van het land gaat die natte sneeuw over in gewone sneeuw, vertelt meteoroloog Dorrestein. "De hoeveelheid neerslag valt mee, de meeste natte sneeuw valt vanavond en vannacht, dus de meeste mensen zullen het niet merken."

Vooral op de Veluwe gaat het waarschijnlijk enige tijd echt sneeuwen waardoor zich daar een sneeuwdek vormt. Het KNMI heeft vanwege de gladheid voor de provincies Gelderland en Overijssel code geel afgekondigd.

Bekijk de actuele sneeuwradar:

 

Windstoten

In de tweede helft van de avond wordt het vanuit het westen droog. In het noordwesten valt nog een bui met kans op (zware) windstoten. In het oosten valt dan nog regen, natte sneeuw of sneeuw.

Wie morgen wakker wordt en een laagje wit ziet liggen heeft geluk: de verwachting is dat de sneeuw in de loop van de nacht wegsmelt. Overigens wordt het morgen een prima dagje want we zien eindelijk de zon weer eens. "Er worden 3 a 4 zonuren verwacht, van in totaal 8 uur dat de zon kan schijnen. Dat is best aardig." Later in de week wordt het wisselvalliger en loopt de temperatuur op. "Het wordt misschien zelfs 10 graden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De weg op bij gladheid: deze tips kunnen helpen

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore