Ga naar de inhoud
In goede staat

'That's incredible': Schotse bal spoelt na 600 kilometer aan op Vlieland

De bal werd op het strand van Vlieland gevonden. Beeld © Esther Verhees / Facebook

Een bijzondere vondst op Vlieland, gistermiddag. Op het strand werd een bal gevonden die een afstand van ruim 600 kilometer had afgelegd.

De bal werd gevonden door Esther Verhees. Ze deelde een foto van de vondst en tagde daarbij de club Dundee Athletic. De naam van de club stond op de bal geschreven.

"Missen jullie een voetbal? We hebben eentje gevonden op het strand van Vlieland", schrijft ze. "Hij heeft een flinke afstand afgelegd."

In het water getrapt

De club reageert met 'that's incredible'. De bal zou twee weken geleden het water zijn ingeschopt in Dundee, in Schotland. Dundee Athletic wenst haar veel plezier met de bal.

De bal heeft een afstand van meer dan 600 kilometer afgelegd. Daarbij gaan we er vanuit dat hij rechtstreeks naar Vlieland is gedreven. Verhees laat aan de club weten dat de bal 'nog steeds in goede staat' is en dat ze vanaf nu groot fan is van Dundee Athletic.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.