Gekozen uit 630 inzendingen

Snoepautomaat van Daniël wint verkiezing 'mooiste surprise'

05 december 2021 12:58 Aangepast: 05 december 2021 13:54
Daniël de Vries maakte volgens RTL Nieuws-volgers de mooiste sinterklaassurprise van 2021.

De twaalfjarige Daniël de Vries uit Sneek is de winnaar van de verkiezing 'mooiste surprise van Nederland' van RTL Nieuws. Uit maar liefst 630 inzendingen kreeg zijn snoepautomaat de meeste stemmen: 3678 bezoekers van de website stemden op de surprise.

"Ik ben heel verbaasd", zegt Daniël. "Ik heb gewoon de mooiste surprise van Nederland!"

"Echt? Zóveel?", is de eerste reactie van moeder Mascha als ze het aantal stemmen hoort. "We zagen op de eerste dag dat het aantal snel opliep. Daarna hebben we het niet meer zo gevolgd."

Lampjes erin zelf bedacht

Daniël had zelf bedacht dat hij een snoepautomaat wilde maken, vertelt zijn moeder. "Ik heb hem daar een beetje in begeleid. Het was ook zijn idee om echt een ijzerdraad te gebruiken voor de veertjes. De lampjes erin had-ie ook zelf bedacht. De achterkant kan open, zodat de surprise niet gesloopt hoefde te worden."

De popcornkar is van Thomas zijn tweelingbroer en het hondje van jongere broertje Marthijn. De popcornkar is van Thomas zijn tweelingbroer en het hondje van jongere broertje Marthijn.

Een kennis tipte Mascha om mee te doen aan de wedstrijd omdat de surprises zo mooi waren geworden. Ook de tweelingbroer van Daniël, Thomas, en Marthijn (10) stuurden hun creatie in. Samen met 628 anderen. Niet eerder waren er zoveel inzendingen. Bij de vorige editie won de tienjarige Lisa met een nagemaakte hond.

'Ze zaten in de klas met open mond te kijken'

Daniëls snoepautomaat bleek dit jaar het populairst onder de bezoekers van rtlnieuws.nl. De automaat werd gemaakt voor een klasgenootje. Zijn surprise viel ook op school in de smaak. "In de klas vonden ze die van mij ook al het mooist. Ze zaten met open mond te kijken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De mooiste surprise van Nederland 2021: bekijk de inzendingen

Andere mooie inzendingen

De concurrentie was groot dit jaar. Hieronder laten we nog een paar mooie creaties zien. Winnaar Daniël vond zelf de inzending van de spin heel mooi.

"Ik maakte deze surprise voor een meisje dat bang is voor spinnen", aldus de maker Caio (11).  "Ik heb eerst met ballonnen de vormen van een spin gemaakt en daarna heel veel lagen papier-maché. Toen alles droog was kon ik verven. En de ogen plakken." "Ik maakte deze surprise voor een meisje dat bang is voor spinnen", aldus de maker Caio (11). "Ik heb eerst met ballonnen de vormen van een spin gemaakt en daarna heel veel lagen papier-maché. Toen alles droog was kon ik verven. En de ogen plakken."
"Vriendin/klasgenootje Isa is helemaal gek op autoracen en Max", schreef Veera (10) . "Na de lootjes trekken en toen de school uit was zijn we gelijk naar de supermarkt gegaan om dozen te halen en schildertape." "Vriendin/klasgenootje Isa is helemaal gek op autoracen en Max", schreef Veera (10) . "Na de lootjes trekken en toen de school uit was zijn we gelijk naar de supermarkt gegaan om dozen te halen en schildertape."
Een ezel met met een (schilders)ezel. Gemaakt door Brenda (38) voor iemand die 'nogal wat domme pech heeft gehad de afgelopen periode'. Een ezel met met een (schilders)ezel. Gemaakt door Brenda (38) voor iemand die 'nogal wat domme pech heeft gehad de afgelopen periode'.
Het kasteel Zweinstein uit Harry Potter, gemaakt door Jasmijn (10). Het kasteel Zweinstein uit Harry Potter, gemaakt door Jasmijn (10).
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore