Regen spelbreker

Winkeliers verwachten geen enorme drukte door sint-inkopen

04 december 2021 06:49 Aangepast: 04 december 2021 17:33
Archieffoto. Beeld © ANP

Veel mensen zullen vandaag en morgen sinterklaas vieren. Voor hulpsinterklazen die op het laatste moment hun slag slaan, is er goed nieuws: winkeliers verwachten geen enorme drukte.

Winkeliersorganisatie InRetail verwacht niet dat er extra drukte ontstaat in winkelstraten. Slecht weer weerhoudt mensen er waarschijnlijk ook van massaal te gaan shoppen, zegt de organisatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De mooiste surprise van Nederland 2021: bekijk de inzendingen

Volgens Buienradar valt er vanochtend eerst motregen. Vanaf het middaguur trekt dan ook nog eens een regengebied ons land binnen. "De middag ziet er dan ook niet best uit om de laatste sinterklaasinkopen te doen. "

Bekijk hier of het bij jou gaat regenen:

'Black Friday viel mee'

Het is voor winkeliers belangrijk dat het rustig blijft in de winkelstraten. Met de toename van het aantal coronabesmettingen is drukte in de winkels niet gewenst.

INretail had eerder ook al een oproep uitgestuurd aan winkels om promoties rond Black Friday zo veel mogelijk te spreiden over meerdere dagen. Daarnaast is consumenten herhaaldelijk aangeraden om vooral op rustige momenten te shoppen.

Bekijk ook: Mariska kon jarenlang geen sinterklaascadeautjes kopen voor haar kinderen

Jarenlang leefde Mariska met haar gezin van 50 euro per week. Dit jaar kon ze voor het eerst zelf sinterklaascadeautjes kopen voor haar kinderen.

Volgens de organisatie viel de drukte met Black Friday, ruim een week geleden, mede daardoor mee. Dat baseerde INretail onder meer op gegevens van een bureau dat via telsensoren in verschillende winkelsteden bijhield hoe druk het was.

Uit cijfers van onder meer Currence, het bedrijf achter iDEAL, bleek dat Black Friday vooral online tot een piek in betalingen heeft geleid. Wat waarschijnlijk ook meespeelde was dat het toen in grote delen van Nederland regende.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore