'Journalist van het jaar'

Pieter Klein nieuwe hoofdredacteur Nieuwsuur

03 december 2021 13:00 Aangepast: 03 december 2021 13:24
Klein van RTL Nieuws tijdens de presentatie van het eindverslag van de parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag. Beeld © ANP

Journalist Pieter Klein wordt de nieuwe hoofdredacteur van Nieuwsuur. Klein werkt nu nog voor RTL Nieuws. Twee jaar geleden werd hij, samen met Jan Kleinnijenhuis van dagblad Trouw, verkozen tot 'journalist van het jaar'. Zij brachten samen de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst aan het licht.

Ook wonnen Klein en Kleinnijenhuis een Tegel, een van de belangrijkste journalistieke prijzen van Nederland, voor hun onderzoek naar de toeslagenaffaire.

Eerder was Klein drie jaar chef van de politieke redactie van RTL Nieuws. Vervolgens werkte hij een periode op het ministerie van Financiën als hoofd voorlichting. Van 2007 tot 2018 was hij adjunct-hoofdredacteur bij RTL Nieuws, een rol die hij daarna verruilde om zijn vizier weer te richten op het journalistieke handwerk.

Doorzettingsvermogen

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: "Ik ken geen voorbeelden van Nederlandse journalisten die door hun intelligentie en doorzettingsvermogen zoveel teweeg hebben gebracht als Pieter en Jan. De mannen mochten meer dan terecht zo ongeveer alle journalistieke prijzen in ontvangst nemen die er zijn. Nu verlaat Pieter ons en dat vinden wij bijzonder jammer. Gelukkig verlaat hij niet de journalistiek." 

Pieter Klein begint op 1 februari bij Nieuwsuur.

Kijk ook: Pieter Klein over de toeslagenaffaire

RTL-journalist Pieter Klein was een van de journalisten die zich vastbeten in de toeslagenaffaire. Daarbij werden duizenden ouders ten onrechte als fraudeur aangemerkt door de Belastingdienst. Uiteindelijk viel het kabinet op deze zaak. Klein blikt terug
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore